Hírek

Agrárkamara: még egy hétig igényelhető az állatjóléti támogatás

Még egy hétig lehet postázni az első negyedévre vonatkozó, a baromfi és a sertés ágazatban igénybe vehető állatjóléti támogatási kérelmeket a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) megyei kirendeltségeihez – emlékeztet a Magyar Agrárkamara (MA).

Az agrárkamara közleményében emlékeztet: a baromfiágazatban igénybe vehető állatjóléti támogatások feltételeiről szóló rendelet alapján a baromfitartók a kötelező előírásokon túlmutató állatjóléti feltételek megteremtésére támogatást vehetnek igénybe. Ez éves szinten összesen mintegy 4 milliárd forintot tesz ki. 

    
A támogatás az adott támogatási évben, de negyedéves bontás szerint, a letelepített napos baromfi közül növendék csirkére, szabadtartásos csirkére, gyöngyösre, pecsenyelibára, növendék libára, fiatal libára, pecsenyekacsára és növendék kacsára, átminősített tenyészkakasra, tenyészjércére, házi tyúkra és átminősített előnevelt (növendék) pulykára, valamint a levágott összes baromfifélére igényelhető.


    
A sertéságazatban igénybe vehető állatjóléti támogatás teljes éves összege 6 milliárd forint. Ez kilogrammonként 20 forint.


    
A támogatási kérelem a tárgynegyedévet követő hónap utolsó napjáig nyújtható az igénylő lakhelye vagy székhelye szerint illetékes MVH megyei kirendeltséghez – tartalmazza tájékoztató.

Forrás: MTI

 

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés