Hírek

VM: újabb 2,4 milliárd forintos nemzeti támogatás az állattartóknak

A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) az idén is meghirdeti az állati tetemek elszállítására és ártalmatlanítására fordítható támogatást, amelyre ebben az évben mintegy 2,4 milliárd forint jut – közölte a tárca pénteken.

A rendelet szerint a gazdálkodók vissza nem térítendő támogatást kérhetnek az elhullott ló, szamár, öszvér, szarvasmarha, bivaly, sertés, juh, kecske, baromfi, valamint nyúl elszállításakor, ártalmatlanításakor felmerülő költségeik csökkentésére.
    
A VM kiemelt figyelmet fordít az állattenyésztésre, és minden olyan lehetőséget megad az állattartóknak, amelyet az Európai Unió közös agrárpolitikája (KAP) lehetővé tesz. A forrásból a 2011-ben kerettúllépés miatt ki nem fizetett jogos igényeket is megtérítik az idén elvégzett szolgáltatásokon felül.
    
A szóban forgó támogatás hozzájárul az állattartó telepeken keletkező állati hulla ellenőrzött, biztonságos elszállításához és ártalmatlanításához. Az intézkedéssel javul a magyar állattartó telepek egészségügyi biztonsága – hangoztatta a VM közleménye.
    
A támogatási kérelmet folyamatosan be lehet adni a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH). Tavaly mintegy 1.800 állattartó kért vissza nem térítendő támogatást az állati tetemek elszállítására és ártalmatlanítására – olvasható a közleményben.

Forrás: MTI

 

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés [bsa_pro_ad_space id=13 crop=no ]
Hirdetés [bsa_pro_ad_space id=14 crop=no ]

Facebook