2022.06.29., szerda , Péter, Pál

Az ONP 7,43 százalékot szerzett a PannErgy Polifinben

2010. január 24., vasárnap 19:13

Az ONP Holdings 7,43 százalékos tulajdont szerzett a PannErgy Polifin Zrt.-ben, miután korábbi vállalásának megfelelően teljesítette 1,08 milliárd forintos tőkeemelési kötelezettségét - közölte a PannErgy Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde honlapján pénteken.

Az eddig a PannErgy kizárólagos tulajdonában lévő Polifin Zrt. ezzel többszemélyes részvénytársasággá alakul. A céget a geotermikus projektjének megvalósítására hozta létre korábban a PannErgy. A Cashline Befektetési Holding érdekeltségébe tartozó ONP és a PannErgy tavaly novemberben írt alá szindikátusi szerződést arról, hogy a felek a Polifinben több fázisban tőkeemelést hajtanak végre, és a folyamat eredményeképp az ONP Holdings SE részesedése 15 százalékra növekedhet a Polifinben.

A mostani, névértéken 136,3 millió forintos tőkeemelés a névérték 792 százalékán valósult meg az ONP pénzbeli hozzájárulásával.

A PannErgy még január elején 1,675 milliárd forint értékben, zárt körben tőkét emelt a Polifinben, amelynek jegyzett tőkéje akkor 25 millió forintról 1,7 milliárd forintra emelkedett. Az 1,675 milliárd forintos tőkeemelésből 725 millió forint pénzbeli, 950 millió forint pedig nem pénzbeli hozzájárulás volt. Az akkori közlés szerint ezzel teljesültek az ONP Polifin Zrt.-ben történő első 1,08 milliárd forintos tőkeemelésének lényegi feltételei.

Forrás: MTI


Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.