2023.02.01., szerda , Ignác

Lezajlottak az első tárgyalások a Nabucco finanszírozásáról

2010. szeptember 15., szerda 19:49

Lezajlottak az első tárgyalások a Nabucco földgázvezeték lehetséges pénzügyi partnereivel a közel 8 milliárd eurós beruházás finanszírozásáról - tájékoztatta a Bloomberg hírszolgálatot a Nabucco konzorcium vezetője Bakuban.

   Reinhard Mitschek, a Nabucco Gas Pipeline International GmbH ügyvezető igazgatója elmondta, hogy első körben exporthitel biztosítókkal tárgyaltak, köztük volt a német Euler Hermes Kreditversicherungs AG, a francia Coface SA, az osztrák Oesterreichische Kontrollbank AG, a Japan Bank for International Cooperation és az amerikai Export-Import Bank.

    A Kaspi-tenger térségből Európába gázt szállító vezetékrendszer megépítéséhez eddig a Világbank, az Európai Újjáépítés és Fejlesztési Bank (EBRD) és az Európai Beruházási Bank ígért 4 milliárd eurós hitelt, a konzorcium résztvevői 30 százaléknyi hozzájárulást helyeztek kilátásba.

    A Nabucco a tervek szerint hosszabb távon évi 31 milliárd köbmétert gázt juttat majd a Kaszpi-tenger körzetéből egészen Európáig. A tervek szerint a kivitelezés két éven belül megkezdődhet, és 2015-ben már megindulhat a gázszállítás a vezetéken.


Forrás: MTI


Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.