2022.06.29., szerda , Péter, Pál

Közel három dollárral esett a kőolaj ára az EIA-adatokra

2009. szeptember 23., szerda 18:09

Közel három dollárral zuhant a kőolaj ára percek alatt arra a piacot meglepő hivatalos adatra, hogy a múlt héten nőtt az amerikai olajtartalék.

Az amerikai energiaügyi hivatal (EIA) szerda délután ismertetett adatai szerint a szeptember 18-án záródott héten az amerikai olajtartalék 2,8 millió hordóval nőtt. A szakértők 1,5 millió hordó csökkenést vártak.
    
A benzintartalék az elemzői becslésekben szerepelt 0,4 millió hordónál lényegesen nagyobb mértékben, 5,4 millió hordóval emelkedett ezen a héten.
   
A feldolgozott olajtermék-tartalék 3 millió hordóval nőtt, míg szakértők kisebb, 1,4 millió hordó bővülésre számítottak.
   
Az adatismertetés után nem sokkal az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 2,68 dollár eséssel 67,85 dolláron állt. A nyugati-féltekén irányadó WTI amerikai könnyűolajfajta hordónkénti ára 2,94 dollárral 68,82 dollárra süllyedt.
   
Egy héttel korábban az olajtartalék 4,7 millió hordóval csökkent, a benzintartalék 0,5 millió hordóval nőtt, a feldolgozott olajtermék-tartalék 2,2 millió hordóval bővült.

Forrás: MTI

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.