Hírek

Brutálisan csökkent az amerikai olajtartalék

A szakértők által vártnál lényegesen nagyobb mértékben csökkent az amerikai olajtartalék a múlt héten. Az amerikai kormányzat energiaügyi tájékoztató hivatalának (EIA) szerdai közlése szerint az olajtartalék 10,6 millió hordóval esett a december 16-áig tartó héten, az elemzők által várt 2,3 millió hordós csökkenés helyett.


A benzintartalék az elemzői várakozásokban szereplő 1,2 millió hordó növekedés helyett 0,4 millió hordóval csökkent. A feldolgozott olajtermékek készletállománya 2,4 millió hordóval mérséklődött, míg az elemzők csupán 0,4 millió hordó csökkenést vártak.

Közvetlenül az adat ismertetése előtt a nyugati féltekén irányadó WTI amerikai könnyűolajfajta hordónkénti ára 99 cent emelkedéssel 98,23 dolláron állt. Mintegy tíz perccel később a nyereség 1,70 dollárra nőtt, ekkor a WTI-t 98,94 dolláron jegyezték.

Egy héttel korábban az olajtartalék 1,9 millió hordóval csökkent, a benzintartalék 3,8 millió hordóval emelkedett, a feldolgozott olajtermék-tartalék 0,5 millió hordóval bővült a megelőző héthez képest.

Forrás: Napi Gazdaság

 

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés