Hírek

A Fevita a tőzsdei kivezetésről dönt

A részvények tőzsdei kivezetéséről dönthetnek a Székesfehérvári Hűtőipari Nyrt. (Fevita) tulajdonosai a 2011. október 25-re összehívott rendkívüli közgyűlésen – jelent meg az erről szól hirdetmény pénteken a BÉT honlapján.

A társaság pénteken megtartott igazgatósági ülésén a legnagyobb részvényes, a C.E.C. Közép-európai Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. (a Fevital Mezőgazdasági Termelő és Kereskedelmi Kft. jogutódja) kezdeményezte a rendkívüli közgyűlés összehívását azért, hogy a tulajdonosok döntsenek a nyilvános részvénytársaság zártkörűvé alakításáról és a részvények tőzsdei kivezetéséről.
    A társaság ezer forint névértékű részvényeit 1999. március 22-én vezették be a tőzsdére.
    A Fevita-részvények 89,78 százalékát birtokló C.E.C. indoklása szerint a társaság gazdasági és egyéb érdekeit jobban szolgálja a részvények BÉT-ről történő kivezetése és a működési forma megváltoztatása.
    Az élelmiszeripari cég értékesítésből származó konszolidált nettó árbevétele az idei év első felében 2,7 milliárd forint volt, lényegében stagnált az előző év hasonló időszakához képest, ugyanakkor az adózott nyereség 111 millióról 407 millió forintra nőtt.
    Az "alvó részvénynek" számító Fevita részvényei a Budapesti Értéktőzsde B kategóriájában forognak. A papírban utoljára szeptember elsején született üzlet 590 forintos áron, míg az elmúlt 52 hét legmagasabb árfolyama 700, a legalacsonyabb 305 forint volt.

Forrás: MTI

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés