2023.05.30., kedd , Janka, Zsanett

A Kőröstej 12 ezer tonna sajt exportjáról kötött szerződést Rijádban

2014. március 25., kedd 06:31

A Kőröstej tizenkétezer tonnányi sajt szállításáról írt alá szerződéseket Rijádban, a Magyar-Arab Üzleti Fórumhoz kapcsolódó tárgyalásokon - közölte a cégcsoport az MTI-vel hétfőn.

A szerződések értelmében 2014-ben és 2015-ben a Kőröstej több mint 60 millió dollár értékben szállít arab megrendelőinek sajtokat. Elsősorban HAJDÚ grill sajtot, a HAJDÚ kashkavalt és krémfehér sajtokat szállítanak - ismertették a közleményben.
A Magyar-Arab Üzleti Fórum vasárnap kezdődött Rijádban, fővédnöke Orbán Viktor miniszterelnök és Mukrin bin Abdel-Aziz asz-Szaúd herceg, miniszterelnök-helyettes. A fórumon mezőgazdasági, élelmiszeripari, egészségügyi, technológiai cégek mutatkoztak be az Arab-öböl térségéből és Észak-Afrikából érkező mintegy 500 üzletembernek, importőrnek, forgalmazónak. Az eseménysorozaton jelen voltak a Kőröstej libanoni, egyesült arab emírségekbeli, jordániai, kuvaiti, szaúd-arábiai és szíriai kereskedelmi partnerei is - jegyezték meg a közleményben.
A Kőröstej vállalatcsoportot a libanoni származású Riad Nabulszi alapította 1989-ben. Az MTI korábbi információi szerint a Kőröstej évi 21 ezer tonnás termelésével az ország egyik legnagyobb sajtgyártója, négy vállalata 2012-ben a magyarországi sajttermelés egyharmadát adta. A Kőröstej cégcsoport sajttermelésének kétharmadát értékesíti külpiacokon, elsősorban az arab országokban. A cégcsoporthoz tartozó vállalatok - a Caravanes Kft., a Bábel Sajt Kft., a Drávatej Kft., a Kőröstej Kft. és a Wassim Sajt Kft. - mintegy ezer embert foglalkoztatnak - közölte a társaság.

Forrás: MTI
 


Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.