Hírek

A tejtermelőket védené a vidékfejlesztési tárca

Áruházláncokkal egyeztetett a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) tegnap, hogy a kibontakozóban lévő tejpiaci válságra közös megoldást találjanak − közölte Budai Gyula, a tárca parlamenti államtitkára sajtótájékoztatóján.

Az államtitkár szerint a kidolgozott stratégia része a diszkriminatív árképzés tisztességtelen forgalmazói magatartássá nyilvánítása, az áruházláncokkal történő egyeztetés és kampány indítása a magyar tejtermékek fogyasztása érdekében. Az iskolatejprogramban a mennyiség növelését, a válságban lévő tejtermelőknek előleg fizetését és élelmiszer-ellenőrzési kampány megindítását említette még az államtitkár.

Az üzletláncok képviselői megértették a tejágazattal kapcsolatban megfogalmazott problémákat − fogalmazott Budai, aki szerint a felek megállapodtak abban is, hogy héthavonta hasonló egyeztetéseket tartanak. Kardeván Endre, a tárca élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkára elmondta, rövid időn belül módosítani kívánják a beszállítókkal szemben alkalmazott tisztességtelen forgalmazói magatartásról szóló törvényt, amelyet több helyen is pontosítanának.

Forrás: Napi Gazdaság

 

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés