Hírek

Csődben a neves hazai gyümölcslégyártó

Csődeljárás iránti kérelmet nyújtott be a bírósághoz az Első Magyar Gyümölcsfeldolgozó és Gyümölcslégyártó (ELMA) Zrt., a döntésig fizetési haladék illeti meg − írta a Gazdasag.hu.

A társaság 1992-ben alakult, több mint húsz éve gyártja a Hey-Ho gyümölcsleveket, amelyekből évente 30 millió litert értékesít belföldön, emellett 16 országba exportál. Az ELMA a gyártás mellett 300 hektárnyi gyümölcsöst kezel. A társaság a 2004-es évet leszámítva folyamatosan nyereségesen működött, árbevétele 2008-ig 4 milliárd forint felett volt, 2007-ben megközelítette az 5 milliárd forintot. Forgalma 2009-ben 3,8, 2010-ben pedig 3,4 milliárd forintra rúgott.

A jelentős árbevétel mellett a cég kötelezettségállománya 2009-ben 3, két éve pedig 2,6 milliárd forint volt. A társaság ellen jelenleg három végrehajtás van folyamatban, egyet az adóhatóság, kettőt pedig közjegyzők indítottak. A jelenleg több mint 100 dolgozót foglalkoztató ELMA idén februárig Sasvári Károly és felesége tulajdonában volt, a mostani tulajdonosi kör azonban a zárt részvénytársasági cégforma miatt nem ismert.

Forrás: Napi Gazdaság

 

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés