Hírek

Duplázott tavaly a Sikér Zrt.

A tatabányai székhelyű és kizárólag magántulajdonban lévő Sikér Zrt. 2011-ben megduplázta nettó árbevételét − a 2010-ben produkált négymilliárddal szemben nyolcmilliárd forintot meghaladó árbevétellel zárt tavaly.


Chvojka László cégvezető elmondta: idén további növekedést tervez a társaság. Ehhez jó alapot teremt, hogy mostanában lett vége a 600 millió forint értékű gabonaőrlő malom korszerűsítésének, ezenkívül Szekszárdon megvásároltak egy korábban bérelt malmot. Ennek korszerűsítésére, bővítésére az idén 100 millió forintot szánnak. Mindez jó logisztikai lehetőséget biztosít a cégnek a horvátországi terjeszkedéshez.

A több mint 100 főt foglalkoztató Sikér termékei nyolcvan százalékát belföldön, a többit Európában adja el. Minden termékét magyar búzából állítja elő. A Sikér Zrt. a Gabonaszövetség regisztere szerint Magyarországon a hagyományos búza őrlőkapacitásával harmadik helyen, a csomagolt lisztek gyártókapacitásával a második helyen áll. Tavaly több mint százezer tonna búzaőrleményt értékesített.

Forrás: Napi Gazdaság

 

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés [bsa_pro_ad_space id=13 crop=no ]
Hirdetés [bsa_pro_ad_space id=14 crop=no ]

Facebook