Hírek

Fazekas Sándor: egyszerre kell visszaszerezni a külső és belső piacokat

A magyar agráriumnak egyszerre kell visszaszereznie külső és belső piacait, ehhez pedig az egyes ágazatok szereplői közötti összefogásra van szükség – mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter csütörtökön Körmenden.

 A miniszter a Rába-parti városban megtekintette a Babati Húsfeldolgozó Kft. üzemét, majd részt vett a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (VHT) kibővített elnökségi ülésén.
    A szaktárca vezetője együttműködési megállapodást írt alá arról, hogy a minisztérium segíteni fogja a terméktanácsot abban, hogy olyan szakmaközi szervezetté válhasson, amelyek az Európai Unióban is sikeresen működnek.
    Kiemelte, hogy a húságazatban is szükség van az összefogásra, arra hogy az ágazat szereplői felismerjék közös érdekeiket, és ha kell, közös erővel tudjanak a piacon. Annál is inkább, mert a belső piacon a versenytársak olcsó dömping termékekkel jelennek meg, miközben a külső piacokon mások szerezték meg azokat a pozíciókat amiket mi elveszítettünk – mondta a miniszter.
    Éppen ezért minden tőlünk telhetőt el kell követni a versenyképesség javítása, a magyar termékek piacra juttatása érdekében, mert az újabb magyar termékek megjelenése újabb magyar munkahelyeket jelent – fűzte hozzá.
    Czerván György, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára elmondta, hogy egy sor ágazati program már elkészült a Darányi Ignác Terv keretében. A húságazatot érintő legmarkánsabb célkitűzés az, hogy a hazai 3-3,5 milliós sertésállomány belátható időn belül megduplázódjon – tette hozzá.

Forrás: MTI

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés