Hírek

Ismét nyereséges a Kékkúti

Az év első hat hónapjában 8,3 százalékkal nőttek a Central European Mineral Water Holding (CEMW Holding) nettó eladásai a tavalyi év hasonló időszakához viszonyítva − derül ki a cég első féléves pénzügyi jelentéséből. A CEMW a Kékkúti Ásványvíz Zrt. és a Szentkirályi Ásványvíz Kft. közös anyavállalata.

Létrehozva:

|

A Szentkirályi Ásványvíz Kft. és a Kékkúti Ásványvíz Zrt. 100 százalékos tulajdonosa, a CEMW Holding nyilvánosságra hozta első féléves pénzügyi jelentésének részleteit. A két céget idén márciusban és áprilisban vásárolta fel a CEMW Holding.

A minőségi egészséges italok iránt megnövekedett vásárlói érdeklődésnek, valamint a kedvező időjárásnak köszönhetően a CEMW értékesítése az év első hat hónapjában 8,3 százalékos növekedést ért el a két leányvállalat tavalyi, hasonló időszakában elért értékesítéséhez viszonyítva. A Kékkúti Ásványvíz hosszú évek veszteséges működése után ismét pozitív eredményt tudott felmutatni.

„Nagyon elégedett vagyok a két hazai piacvezető vállalat szövetségével, amely két magyar márka, a Szentkirályi és a Theodora jövőbeni terjeszkedését teszi lehetővé. A Pasquale családdal kötött megállapodás, a megerősített vagyoni háttér lehetővé teszi a piaci lehetőségek jobb kihasználását, valamint azt, hogy a magyar vásárlók még több egészséges italt fogyaszthassanak” – mondta Balogh Levente, a CEMW Holding elnöke.

A Karlovarské minerální vody (KMV) tulajdonosa, az olasz Pasquale család és a Balogh Levente által közösen létrehozott CEMW beváltotta a hozzá fűzött reményeket.

„A KMV magyarországi együttműködése hozzájárul a teljes KMV csoport rendkívüli növekedéséhez.  Örömünkre szolgál, hogy mindkét ország nagy múltú ásványvíz-palackozási hagyományait egyesíthetjük, és az a célunk, hogy megőrizzük azokat a jövő számára” – emelte ki Alessandro Pasquale, a KMV ügyvezető igazgatója.

elelmiszer.hu

 

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook