Hírek

Jövőre indul a Gyermelyi Zrt. új malma

Az év végére elkészülhet a Gyermelyi Zrt. legújabb, kétmilliárd forint beruházással megvalósuló malma, amelynek alapkövét tegnap tette le a vállalat igazgatótanácsának elnöke, Tóth Béla és Orbán Viktor miniszterelnök.

A fejlesztés révén a cég immár a tésztagyártáshoz szükséges valamennyi alapanyagot a vállalaton belülről, illetve az általa működtetett integrációból szerezheti be. A durumlisztet eddig importálták.

Az új malom üzembe helyezésével az eddigi 100 ezerről 150-160 ezer tonnára nő az éves őrlőkapacitás. Ennek nagyjából a felét használták a tésztagyártáshoz, míg a fennmaradó hányadot lisztként értékesítették belföldön. A cég idén 3,5 milliárd forintot fordít fejlesztésekre: állami támogatással korszerűsíti és bővíti tojótyúktelepeit, az állomány várhatóan az év végére éri el a jelenlegi 340 ezerről az 512 ezret.

Megépül egy új csomagolóanyag-, egy komissiózóraktár, egy tojásválogató üzem, valamint megkezdik a kombájnok cseréjét. A 431 főt foglalkoztató, magyar magántulajdonban lévő társaság évi 23 ezer tonna tésztát gyárt, amelynek 90 százalékát belföldön értékesíti. A Gyermelyi Zrt. konszolidált árbevétele 2011-ben 18,6 milliárd forint volt.

Forrás: Napi Gazdaság

 

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés