Hírek

Malomiparban erősít a Szatmári-csoport

Bár tavaly már 5 százalékkal nőtt az épületgépészeti és fürdőszoba-felszerelésekkel foglalkozó Szatmári üzletlánc forgalma, az igazi növekedést a malomipari és az élelmiszer-gazdasági érdekeltségei hozhatják.

A jászberényi székhelyű, magyar tulajdonban levő vállalkozás 2011-ben 32 milliárd forint árbevételt ért el, adózás előtti eredménye pedig megközelíti a 2 milliárd forintot. Az egyértelműen jónak minősíthető tavalyi forgalomból 18 milliárd forint az üzletlánc bevétele. A 31 áruházból álló országos hálózat dinamikus bővülése ugyan a válság hatására megtorpant, de új termékekkel és alacsonyabb árakkal meg tudta őrizni piacvezető pozícióját.

Új üzletet idén csak egyet nyit, de két áruház korszerűsítését követően 2013-ban egy új budapesti nagyáruház avatására készül. (A Szatmári üzletlánc harmincezerféle terméket forgalmaz, üzleteinek összalapterülete 35 ezer négyzetméter, ehhez 55 ezer négyzetméter raktárterület tartozik.)

A csoporton belül egyre nagyobb jelentőséggel bír a malomipari üzletág − ennek árbevétele tavaly már meghaladta a 9 milliárd forintot. A korábbi milliárdos fejlesztések eredményeként az ország lisztfogyasztásának 12 százalékát a három Szatmári-malomban állítják elő, s ez a tervezett veszprémi új malom építésével tovább nőhet. Ez utóbbi a jövő év végére készül el másfél milliárdos beruházással. Jelentősen bővült a csoport mezőgazdasági tevékenysége is: a megtermelt gabona jó alapot biztosít mind a malom működéséhez, mind az évi 12 ezer sertést és 5-6 millió liter tejet adó állattenyészet számára. A portfóliót színesíti a három éve működő Ford- és nyolc éve nyitva tartó jászberényi Skoda-szalon, amelyek a visszaeső kereslet ellenére eredményes évet zártak.

Forrás: Napi Gazdaság

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés