Megfordult a trend az élelmiszeriparban
2012. április 26., csütörtök 08:23
Hosszú évek után tavaly újra nőtt a magyar élelmiszeripar gazdasági teljesítménye, az előzetes adatok szerint 2 százalékkal haladta meg a 2010-es szintet − mondta Éder Tamás, az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetségének (ÉFOSZ) elnöke a szervezet közgyűlésén.
|
Mindez a gazdasági körülmények változatlansága mellett történt. A teljesítménybővülés a több mint 6 százalékkal erősödött exportértékesítésnek köszönhető, az ágazat belföldi értékesítése ugyanis a korábbi évekhez hasonlóan tavaly is csökkent − mintegy 3 százalékkal. Múlt évben a szektor költségei és értékesítési árai kedvezőtlenül alakultak.
A mezőgazdasági termékek, alapanyagok termelői ára átlagosan 20 százalékkal emelkedett, miközben az élelmiszerek és az alkoholmentes italok fogyasztói ára csak mintegy 7 százalékkal nőtt. A magyar mezőgazdasági termékek 65 százalékát a magyar élelmiszeripar vásárolja és dolgozza fel. Az ágazatban valamivel több mint 97 ezren dolgoztak két éve.
Forrás: Napi Gazdaság
- címkefelhő
- területalapú támogatás, búza ára, kukorica ár, Nébih, fagykár, napraforgó ár, földvásárlás, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, agrárium, felvásárlási ár, traktor, beruházás, gabonaárak, támogatások, borászat, növénytermesztés, Agrárminisztérium, állattenyésztés, export, MVH, FruitVeb, földtörvény, földpiac, fiatal gazda, kukorica, gabonapiac, precíziós gazdálkodás, repce ár, agrárpályázat, mezőgazdaság
Agrárállások
- Legfrissebb állásajánlatok
-
-
- 2022. 08 08., 22:00
Területi képviselő-területi értékesítő
-
- 2022. 03 29., 07:35
Szerviz vezető
-
- 2022. 03 29., 07:27
Szerviz szerelő
-
- 2022. 01 18., 07:55
Területi képviselő-szaktanácsadó
-