Nőtt a Magyarországon előállított élelmiszerek fogyasztása
2014. március 10., hétfő 11:41
Az elmúlt időszakban érezhetően, 70-ről 75 százalékra nőtt a Magyarországon előállított élelmiszerek fogyasztása - mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter hétfőn Budapesten a SIRHA Budapest szakkiállítás megnyitóján. A miniszter jelezte: a magyar kormány számára az élelmiszer-feldolgozás kiemelten fontos terület, ezért is nyilvánította az élelmiszeripart stratégiai ágazattá.
|
A kormányzati célok megvalósításához elengedhetetlen a jól működő, versenyképes vállalkozások piaci jelenléte. Ezért a kormányzat támogatja, elismeri az előremutató erőfeszítéseket, megbecsüli a kimagasló teljesítményeket, és kiemelten fontosnak tartja, hogy nagy hozzáadott értékű, az egészséges táplálkozást segítő, magas minőségű termékek kerüljenek a magyar emberek asztalára - fejtette ki. A háromnapos SIRHA Budapest szakkiállításon az élelmiszeripar, a vendéglátás, valamint a szállodaipar újdonságait mutatják be a magyar érdeklődőknek.
Forrás: MTI
- címkefelhő
- területalapú támogatás, búza ára, Nébih, fagykár, kukorica ár, földvásárlás, traktor, Agrárminisztérium, beruházás, napraforgó ár, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, agrárium, felvásárlási ár, gabonaárak, borászat, növénytermesztés, támogatások, export, kukorica, állattenyésztés, precíziós gazdálkodás, MVH, FruitVeB, földpiac, fiatal gazda, földtörvény, repce, mezőgazdaság, gabonapiac, búza
Agrárállások
- Legfrissebb állásajánlatok