Hírek

Több pénz és több munkahely lesz a magyar mezőgazdaságban

A munkahelyteremtés áll a vidékfejlesztési politika középpontjában, ezt a célt szolgálja az agrártámogatási rendszer átalakítása is – mondta az MTI-nek Kis Miklós Zsolt agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár.

A kormány döntött az agrár-környezetgazdálkodási és ökológiai gazdálkodási intézkedések keretében nyújtandó támogatások folytatásáról. A kedden megjelent kormányhatározat értelmében megkezdik a szükséges intézkedéseket a  2014-2020 közötti időszakra vonatkozó új agrár-környezetgazdálkodási és ökológiai gazdálkodási programok 2016. január 1-jével történő elindítása érdekében.
Kis Miklós Zsolt emlékeztetett, hogy az Európai Unió nem hozta meg a program 2015-ös indításához szükséges alaprendeletet, ezért csak nemzeti forrásból lehetett volna folytatni jövőre ezeket a programokat, az EU jóváhagyása nélkül, ami nem lehetséges. A kormány ezért döntött a 2016-os folytatás mellett, emiatt a gazdákhoz nem jut kevesebb pénz, sőt a közvetlen kifizetéseknek, a vidékfejlesztési támogatásoknak és a Még több munkahelyet a mezőgazdaságba programnak köszönhetően 2014-2020 között a korábbi időszakhoz képest több forrás jut a magyar gazdáknak.
Az államtitkár hangsúlyozta, hogy az agrár-környezetgazdálkodási és ökológiai gazdálkodási programok legfontosabb célja, hogy még több munkahelyet hozzanak létre a magyar mezőgazdaságban. Ezáltal erősödhet a magyar középosztály, így érhetjük el, hogy erősödjön a vidék megtartó képessége.

Forrás: MTI

 

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés