Hírek

Tovább bővült Mészáros Lőrinc cégbirodalma

Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester két új vállalkozása Fejér megyében indíthat be hamarosan egy tészta- és egy konzervüzemet.

Létrehozva:

|

Az állami földpályázatokon Felcsút környékén taroló Búzakalász 66 Kft.-jén keresztül két vállalkozást vásárolt fel Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester, a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány kuratóriumi elnöke. A Magyar Narancs cikke szerint az egyik a Velencén található Bio-Süti Sütőipari Kft., amely főképp tésztafélék és pékáruk gyártásával foglalkozott, de tavaly becsődölt. A környékbeliek úgy tudják, hamarosan konzervgyárat alakít itt ki Mészáros Lőrinc. Lányát, Mészáros Beatrixet jegyezték be a kft. ügyvezetőjének – derül ki a Céginfo.hu adataiból.

A másik megvásárolt cég offshore hátterű. A tavaly szeptemberben alakult B+T Management Kft. először egy Seychelle-szigeteken bejegyzett vállalkozás tulajdonaként regisztrálták, székhelye pedig idén februárig egy szolnoki címen volt; a Fejér megyei Abára nem sokkal azelőtt vándorolt át a cég, hogy a Búzakalász 66 megvásárolta – írja a Magyar Narancs. A cég egy 1,83 hektáros területen nemrég épített gyárépületet. A céginformációs adatok szerint a Mészáros-érdekeltség fő tevékenysége a tésztafélék gyártása, de előállíthatnak majd készételeket és friss pékárut is.

A tészták gyártásához szükséges alapanyagért nem kell messzire menni Mészáros Lőrincnek, ugyanis a lisztet a Búzakalász 66 malmából, míg a tojást a szintén az ő érdekeltségébe tartozó székesfehérvári agrárvállalkozástól, az Aranykorona Zrt.-től is szállíthatja majd – véli a hetilap. A polgármester mezőgazdasági portfóliójába tartozik egy alcsútdobozi és csákvári sertéstelep, és egy veszprémi húsfeldolgozó. A földtulajdonos üzletember érdekelt az építőiparban és a klímatechnikában is.

Mészáros Lőrinc vagyonát mintegy 8,4 milliárd forintra becsülte a Napi.hu gondozásában megjelenő A 100 leggazdagabb 2015-ös kiadványa.

napi.hu

 

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook