Hírek

Újraindulhat a termelés Pacsán

Érvényes vételi ajánlat érkezett a Zalai Baromfifeldolgozó Kft. értékesítését meghirdető pályázatra, a szakmai befektető mielőbb újraindítaná a pacsai üzemet − mondta a felszámoló TM-Line Zrt. vezérigazgatója az MTI-Ecónak.

Somogyi Ferenc szerint a hitelező bankkal és a pályázóval történt tárgyalások után tizenöt napon belül döntenek az üzem értékesítéséről. A befektető − amelynek neve még nem nyilvános − szabályos és érvényes pályázatot nyújtott be, valamint a 18 millió forint bánatpénzt is átutalta. A csődtörvény szerinti irányár 50 százalékát meghaladó összeget ajánlott fel az üzemért.

A pacsai baromfi-feldolgozót a második körben mintegy 600 millió forint vételárért hirdették meg, mert az első körben, 720 millió forint értékben meghirdetett nyilvános felhívásra egyetlen pályázat sem érkezett. A Cégközlönyben megjelent felhívásban 22,55 ezer négyzetméteres ingatlanon 4,8 ezer négyzetméter alapterületű baromfivágó és -feldolgozó üzemet kínáltak eladásra. Az üzem vágókapacitása évi 800 ezer pulyka és 3,5 millió brojlercsirke feldolgozását teszi lehetővé. A tulajdoni lapon álló bejegyzés szerint a hitelező bank az ingatlanon mintegy 2,5 milliárd forint jelzálogra jogosult. A kft. felszámolását május 30-án rendelte el a bíróság. Másfél éves története során volt olyan időszak, amikor 173 dolgozót foglalkoztatott a társaság. A felszámoló korábbi közlése szerint az vezetett a cég csődjéhez, hogy önálló üzemként kellett megszerveznie a marketinget, a szállítást és fedezni a piacra jutás költségeit, az üzemben termelt viszonylag kis mennyiséggel azonban ezt nem tudták gazdaságosan megoldani.

Forrás: Napi gazdaság

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés