Hírek

Nufarmer majális – Hagyomány és innováció

A NUFARM Hungária Kft. két helyszínen tartott regionális szántóföldi bemutatót májusban. A szakmai rendezvény a főbb szántóföldi kultúrák fajtakínálata, növényvédelme és tápanyag-utánpótlása, továbbá a kijuttatás-technika, a mezőgazdasági gumiabroncsok és az agrárelektronika bevált gyakorlatával, valamint legújabb fejlesztéseivel foglalkozott.

Szántóföldi körülmények között mutatkozott be a NUFARM, a NUSEED, a RAPOOL, a SAATEN-UNION és a YARA hazai termékkínálata, továbbá az Agrárin, a Hardi és a Bridgestone ajánlata. A bemutató résztvevői a gyakorlatban is meggyőződhettek az őszi búza, repce, kukorica, napraforgó és szója fajtasorokon elvégzett kezelések eredményeiről. Május 21-én a Debreceni Egyetem, május 26-án a Kaposvári Egyetem adott otthont a rendezvénynek, melyet a változékony időjárás ellenére is mintegy 250 szakmai érdeklődő tisztelt meg látogatásával.

Az ausztrál székhelyű NUFARM a növényvédőszerek piacánakegyik jelentősszereplője, a globális gyomirtószer-piac 5. legnagyobb gyártója. A hazai leányvállalat 2008-ban alakult meg, és mára már több mint 60 termék, valamint gyűjtőcsomag forgalomba hozatalához szükséges engedéllyel rendelkezik.

„A NUFARM kiemelten kezeli az egyetemekkel közös kutatásait, melyek jóval túlmutatnak a technológia-fejlesztésen. Így idén is egy olyan kutatási projektet láthatnak az érdeklődők, melybena legkülönbözőbb növényfajok genetikai, növényvédelmi, tápanyag-utánpótlási és technológiai fejlesztéseiegyütt szerepelnek. Ennek akomplex ismeretanyagnak az átadásával az a célunk, hogy segítséget nyújtsunk a gazdálkodóknak abban, hogy a lehető legjobban meg tudjanak felelni az évről évre jelentkező újabb kihívásoknak.” -hangsúlyozta Salamon György, a NUFARM Hungária Kft. cégvezetője.

Farkas Ádám, a NUFARM fejlesztőmérnöke ismertette a részletes programot. A szántóföldi bemutató során a kukorica, napraforgó, repce és őszi búza parcellák mellett szója fajtákban is megtekinthető a NUFARM és partnercégei által javasolt termékportfolió működése. Az előadó kiemelte, hogy a debreceni és a kaposvári egyetemek partnersége, a technológiai fejlesztések központosítása egy hosszú távú és magas szintű együttműködést jelez.

A NUFARM kalászos gyomirtási technológiáit 6 különböző kezelés mutatta be. A Pikk-Pakk Trio a kalászos gabonafélék szinte minden kétszikű gyomnövényére kiterjedő hatással rendelkezik. Kimondottan költségtakarékos lehetőséget kínál az őszi búza évelő kétszikű gyomnövényeinek irtására a Mecomorn 750 SL. A NUFARM standard ajánlata a Mezzo Forte 200, amely mellett a három hatóanyagot tartalmazó Optica Trio, továbbá az Alliance 660 WGis bemutatkozottkét különböző tankkombinációban. Gombabetegségek ellen a Mystic 250 EC, a Mystic Pro és a Tazer mellett több kombinációés különböző időpontban történő kijuttatás hatékonyságát is tesztelhették a jelenlévők, 9 különböző kezelésben.

A kukorica gyomirtását 12 összehasonlító parcellán mutatták be, ahol az új kombináció, a Zeagran Top is látható volt. Emellett felszívódó, hormonhatású és kontakthatású készítmények eltérő kombinációinak hatását is meg lehetett tekinteni.

Az egyszeri és osztott kezelések mellett a gyakorlatban lehetett megismerkedni egy újadjuváns hatékonyságával.A Spraygard egy új tapadás- és hatásfokozó segédanyag, valamint a permetlé elsodródását gátló készítmény, ami gombaölő, rovarölő, atkaölő és gyomirtó szerekhez adagolva juttatható ki.

A két legnagyobb területen vetett szántóföldi kultúra mellett a napraforgó, a repce és a szója fajtakínálata, tápanyag-utánpótlása és növényvédelmi technológiája is terítékre került. A programot ebéd zárta, amely alatt a szakmai totót hibátlanul kitöltő vendégek között sorsoltak ki értékes ajándékokat.

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés