Hírek

Zöldítés és termeléshez kötött támogatások – teendők

A zöldítéssel és a termeléshez kötött támogatásokkal kapcsolatban hívjuk fel a figyelmet néhány teendőre.

1.) A másodvetés elvetésének tényleges időpontját a vetést követő 15 napon belül kell bejelenteni, s ezzel egyidejűleg kell bejelenteni az előző növény betakarításának időpontját is az MVH-nak, az adatváltozás bejelentésére szolgáló elektronikus felületen. 

A másodvetés „betakarításának" beforgatásának bejelentése is elő van írva a 12/2015 FM rendeletben. Ezt is javasolt 15 napon belül kell megtenni.

A határidő elmulasztása esetén az egységes kérelemben bejelentett, tervezett másodvetés nem kerül figyelembevételre az egyes támogatások vonatkozásában, vagyis nem ismerhető el a zöldítésben sem.
 
2.) A 9/2015. (III. 13.) FM rendelet előírásai szerint a minimális hozam meglétének igazolására a termeléshez kötött fehérjetakarmány-növény (pl. szója) termőterület vonatkozásában a betakarítást követő 2 héten belül, de legkésőbb november 1-ig meg kell küldeni az MVH részére a következő dokumentumokat:

Gazdálkodási Napló – 9/2015. (III. 13.) FM rendelet 8. mell. szerinti – másolata ÉS

Betárolás esetén: tárolási napló – 9/2015. (III. 13.) FM rendelet 9. melléklet szerinti –
vagy a tárolást és a betárolt mennyiséget igazoló egyéb dokumentum másolata

Betakarítást követő 2 héten belüli értékesítés esetén: számla vagy felvásárlási jegy másolata.

Benyújtás módja: elektronikus úton, vagy papír alapon, postai úton az ügyfél lakóhely/székhely szerinti illetékes MVH kirendeltséghez.

www.agrion.hu

 

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés