Hírek

A tavalyinál két és félszer több búzát ajánlottak fel a magyarok kenyeréhez

Idén két és félszer több búzát ajánlottak fel a magyarok kenyeréhez, az első gabonaszállítmány pénteken érkezik Pécsre – közölte a baranyai megyeszékhely polgármesteri hivatala.

Nemzet kenyere elnevezéssel tavaly indítottak jótékonysági akciót Pécsen. Akkor is és most is gazdák, agrárkamarák, szállítócégek, malmok és pékségek fogtak össze. A kezdeményezéshez tavaly 10, idén 24 tonna búza gyűlt össze a Kárpát-medencében.
    
Az összegyűjtött gabonát egy pécsi cég szállítja, egy másik süti meg a magyarok kenyerét és a 8000 cipót, az őrlést Szigetváron és Mohácson végzik.
    
A búza nagy részéből, ahogyan tavaly is, a Böjte Csaba vezette Dévai Szent Ferenc Alapítvány házaiban lakó gyerekeknek sütnek kenyeret. A 8000 kis cipóhoz adomány fejében lehet hozzájutni augusztus 20-án Pécsen a Szent István téren. A befolyt összegből a Pécsi Jótékony Nőegylet a "Nekem nincs ebédem" program keretében rászoruló gyerekek számára biztosítja az iskolai étkeztetést.     

Budapesten Erdő Péter bíboros a magyarok lisztjéből Pécsen sütött kenyeret áldja meg augusztus 20-án.     

A jótékonysági akció ötletgazdája Korinek László professzor. A kezdeményezés eredeti elnevezését, a nemzet kenyerét az MTI információi szerint névegyezés miatt kellett megváltoztatni.

Forrás: MTI

 

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés