FÓKUSZBAN

A megfelelően tervezett és végrehajtott permetezéssel elkerülhető a méhek károsítása

A megfelelően tervezett és végrehajtott permetezéssel elkerülhető a méhek károsítása

A szabályos, előírás szerinti növényvédő szer felhasználás biztonságos ...

Profi nyereményjáték: gazdára talált a Jinma 164Y kistraktor!

Profi nyereményjáték: gazdára talált a Jinma 164Y kistraktor!

A kistraktor a szüretelőkocsi vontatásában, sorközkaszálásban ...

Ezek a könnyítések a termeléshez kötött támogatásoknál

Ezek a könnyítések a termeléshez kötött támogatásoknál

A 2018. évi egységes kérelem benyújtásakor az elektronikus ...

Aktuális

2017. szeptember 14., csütörtök • 07:04

A hőmérséklet ma még kellemes, de a szél viharos lesz

A délnyugati szél megerősödik, a Dunántúlon viharossá fokozódik. Kora estétől északnyugatira fordul az áramlás, és már a Dunától keletre is számíthatunk viharos széllökésekre. Napközben még nem valószínű csapadék. Este érkezik a hidegfront.

Napközben délnyugati áramlással még száraz, pár fokkal melegebb levegő érkezik a Kárpát-medence térségébe, majd este hidegfront éri el az ország északnyugati területeit.

Szinte zavartalan lesz a napsütés, majd késő délutántól északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, és estefelé a Dunántúlon több helyen valószínű eső, zápor.

A déli óráktól a délutáni órákig a Dunántúlon nyugati, északnyugati területein viharos (70-75 km/h) széllökések kísérhetik a délnyugati szelet – írja figyelmeztető előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A délutáni, esti órákban egy hidegfront halad át az országon északnyugat-délkeleti irányba, amelynek hatására a szél északnyugatira fordul és átmenetileg viharos (60-75 km/h) széllökések is kialakulhatnak. A délutáni, kora esti órákban a Dunántúl északnyugati, északi részén egy-egy 75-90 km/h-s vagy kis valószínűséggel esetleg 90 km/h-t meghaladó széllökés kísérheti.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között várható. Késő estére 14, 23 fok közé hűl le a levegő, a Dunántúlon lesz a hűvösebb.

A változékony idő, a jelentősen ingadozó hőmérséklet megterheli a szervezetet, könnyű megfázni, gyakori fejfájás jelentkezhet. A napsütésben érdemes sok időt tölteni a szabadban, de fokozottan figyeljünk az öltözék megválasztására!

Távolabbi kilátások péntektől hétfőig: változó felhőzet mellett mindennap lesz több-kevesebb napsütés, záporra, zivatarra elsősorban a hétvégén számíthatunk, akkor több helyen is. Szombaton az északnyugati területeket leszámítva 24 és 30 fok között várható a legmagasabb nappali hőmérséklet, vasárnap már csak a Tiszántúlon melegedhet 25 fok fölé a levegő.

agrotrend.hu / OMSZ