2022.10.05., szerda , Aurél

Aktuális

2020. október 26. hétfő • 07:51

A Lintrac 90 traktor volt a bestseller az idei gazdasági évben a Lindnernél

Az idei (2019. szeptember és 2020. szeptembere közötti) gazdasági évet a Lindner második osztrák traktorgyár 92 millió eurós árbevétellel zárta, amely 4 %-kal haladta meg az előző éves árbevételüket. A tiroli traktorgyárból összesen 1200 db jármű-Lindner traktor és Unitrac transzporter – gördült ki az év során, 85/15 %-os megoszlásban. Legtöbbet a Lintrac 90 összkerékhajtású és összkerékkormányzású 90 LE-s hegyi traktorból értékesített a gyár.

A Linder erőgépek legnagyobb vásárlói az Alpok-vidékének országai, közülük is Ausztrián kívül Németország, Svájc, Franciaország és Szlovénia. A gyártott traktorok és transzporterek 52 %-a exportra került. Az elmúlt gazdasági év újdonsága volt, hogy a skandináv országok közül Dánia, Svédország is belépett a Lindner traktorvásárlók sorába, ill. Kanadába is sikerül először traktorokat értékesíteniük - írja a Profi Magazin.

Újdonság volt a most zárult gazdasági évben, hogy a Lintrac 95 LS, a Lintrac 115 LS után a Lintrac 130-s modell is a többihez hasonlóan fokozat nélküli sebességváltóval is megvásárolható. Az elmúlt év új transzportere 3,6 literes, 122 LE-s, 800 Nm nyomaték Perkins motorral és fokozat nélküli sebességváltóval készülő Unitrac 122 LDrive modell, amely az alpesi kaszálókon és legelőkön, az erdészetekben is kommunális területeken kiválóan megállja a helyét. A Lindner Unitrack-ok főleg az osztrák, német és svájci hegyvidéki gazdaságokban gyakoriak.

agrotrend.hu / Profi Magazin

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.