2021.03.04., csütörtök , Kázmér

Aktuális

2021. január 10. vasárnap • 10:18

Behavazódhatunk a jövő héten

Minden jel arra mutat, hogy a jövő héten szükségünk lesz a hólapátra, ugyanis országszerte havazás várható.

fotó: OMSZ

Január 11. Hétfő

Az ország északi felén gyengén felhős, napos idő lesz, de dél felé haladva egyre több, és vastagabb felhő valószínű, ami estétől egyre inkább észak felé terjeszkedik. Nagyobb eséllyel a felhősebb déli részeken lehet hószállingózás, kisebb havazás, délkeleten kezdetben havas eső is. A felhőzet növekedésével összhangban estétől megnő a csapadékhajlam is. Az északi, északkeleti szél helyenként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +4 fok között várható.

Január 12. Kedd

Alapvetően felhős idő várható, emellett csupán néhány órás napsütés lehet, ami inkább az északi megyékben valószínű. Hószállingózás, gyenge havazás előfordulhat, amire nagyobb esély az ország déli, illetve keleti részén van. Összeáramlási zónák mentén pedig hózáporok is kialakulhatnak, ezek átmenetileg intenzív havazást is okozhatnak, de csak lokálisan. Az északias szél néhol megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és -7, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +4 fok között várható.

Január 13. Szerda

A gyakori felhőátvonulások mellett inkább csak pár órás napsütés lehet. Elszórt jelleggel fordulhat elő hózápor, kisebb havazás. Az északnyugati szél megélénkül, többfelé megerősödik, a Bakonyban viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +5 fok között várható.

Január 14. Csütörtök

A felhőátvonulások mellett több órás napsütés várható. Helyenként hózáporok is kialakulhatnak. Az északnyugat szél többfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -10, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +4 fok között várható.

Január 15. Péntek

A gyakran változó felhőzetből lokális jelleggel várható hózápor. Az északnyugati szél több helyen élénk, néhol erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és -10, a legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +2 fok között alakul.

Január 16. Szombat

Felhős idő várható kevés napsütéssel. Helyenként alakulhatnak ki hózáporok. Az északnyugati szél több helyen élénk, néhol erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és -12, a legmagasabb nappali hőmérséklet -4 és +1 fok között alakul.

agrotrend.hu / OMSZ

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.