2021.05.09., vasárnap , Gergely

Aktuális

2021. április 11. vasárnap • 11:58

Jövő héten az esőé a főszerep

Folytatódik a borús, felhős időjárás, helyenként záporokkal.

fotó: OMSZ

Április 12. Hétfő

Napközben napos idő lesz a jellemző fátyol-, és gomolyfelhők kíséretében, majd délutántól a nyugat felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, ezzel együtt a Dunántúlon, majd az Északi-középhegységben is elszórtan zápor, sőt a Kisalföldön zivatar is kialakulhat. Estére már mindenütt erősen felhős vagy borult lesz az ég. A déli szél napközben megélénkül, a Dunántúlon megerősödik, estétől az északnyugatira forduló szelet arrafelé viharos lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 24 fok között várható.

Április 13. Kedd

Erősen felhős vagy borult lesz az ég, reggel, de kora délelőtt a keleti országrészben még vékonyabb lesz a felhőzet. Nyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor, főként keleten helyenként zivatar is. Emellett a Nyugat-Dunántúlon havas eső, a hegyekben havazás is előfordulhat. A szél mindenütt északira, északnyugatira fordul, többfelé megerősödik, elsősorban a Dunántúlon és a Zemplén környezetében viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet a Dunántúlon 3 és 8, másutt 7 és 10 fok között alakul. A csúcshőmérséklet az Alföld nagy részén 13, 19, másutt csak 8 és 13 fok között valószínű, de a Nyugat-Dunántúlon még ennél is hidegebb lesz, és ott kora délelőttől hűlni fog a levegő.

Április 14. Szerda

Általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, de nyugaton elvékonyodik, csökken a felhőzet. Több helyen várható eső, zápor, a Dunántúlon és az északi országrészben havas eső, a hegyekben havazás is. Napközben a csapadék súlypontja kelet felé tolódik. Az északi, északnyugati szelet erős, a Dunántúlon és a Zemplén környékén viharos lökések kísérik. Hajnalban 1, 6, délután 4, 10 fok között alakul a hőmérséklet.

Április 15. Csütörtök

Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, Nyugat-Magyarországon lehetnek inkább elvékonyodások, illetve felhőzet-csökkenés. Elszórtan alakulhat ki eső, zápor, havas eső, hózápor, keleten nagyobb a csapadék valószínűsége. Az északnyugati szél többfelé megerősödik, főként a Dunántúlon viharossá fokozódik. A hajnali 0, +5 fokról a délutáni órákra 5 és 11 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Április 16. Péntek

Többnyire erősen felhős lesz az ég, és elszórtan alakul ki zápor, havas eső zápor, hózápor, keleten nagyobb a csapadék valószínűsége. Az északi szél többfelé megerősödik, főként a Dunántúlon viharossá fokozódik. Hajnalban 1, 6, a délutáni órákban 6, 13 fok között alakul a hőmérséklet.

Április 17. Szombat

Közepesen és erősen felhős lesz az ég, és elszórtan alakulhat ki záporeső. Az északi szél élénk, időnként erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2, +5, a csúcshőmérséklet 8, 13 fok között alakul.

fotó: OMSZ

agrotrend.hu / OMSZ

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.