2019.07.23., kedd , Lenke

Aktuális

2018. február 12. hétfő • 07:06

Nyugat felől terjeszkedik a hóesés

Legkisebb eséllyel a Viharsarokban lehet csapadékra számítani, de hó, havas eső, helyenként eső határozza meg leginkább a hétfőt.

Nyugat felől egyre nagyobb területen beborul az ég. Délelőtt főként a Dunántúlon és északon lehet havazás, illetve reggel Nyugat-Magyarországon átmenetileg ónos eső. Délután másutt is várható vegyes halmazállapotú csapadék. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás.

Kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség az ország döntő részén nem valószínű az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint,

de kisebb vegyes csapadékra és ónos esőre hívják fel a figyelmet:

Nyugat, északnyugat felől vegyes csapadék érkezik, amely a Tiszántúlt csak este éri el. Délelőttig hószállingózás, gyenge havazás, napközben leginkább havas eső, helyenként eső várható. Reggel az Alpokalján néhol átmenetileg kis mennyiségű ónos eső sem zárható ki.

Síkvidéken (kb. 250-300 m alatt) legfeljebb lepel - 1 cm friss (tapadó) hó becsülhető (Dunántúl, főváros térsége és az északi megyék), de a délnyugati határvidéken akár 1-5 cm körüli mennyiség is hullhat. A lehulló hó síkvidéken napközben olvadni fog vagy elolvad, megmaradó hó inkább estétől lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +6 fok között várható. Késő estére -1, +3 fokra hűl le a levegő.

Este és éjszaka erősen felhős vagy borult lesz az ég, keleten, délkeleten lehetnek átmeneti felszakadozások. Többfelé várható havazás, havas eső. Az északi, északkeleti szél a Nyugat-Dunántúlon időnként megerősödik. A hőmérséklet kedden hajnalban -3, +1 fok között alakul.

Távolabbi kilátások keddtől péntekig

Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak csütörtökön szakadozik fel a Dunántúlon átmenetileg a felhőzet. Eleinte többfelé, majd helyenként várható havas eső, havazás, elsősorban a Tiszántúlon helyenként eső is.

agrotrend.hu / OMSZ

Fókuszban
RAPOOL-REPCÉK. PHOENIX CL ÉS CLAVIER CL

RAPOOL-REPCÉK. PHOENIX CL ÉS CLAVIER CL

Új szintre emelik a Clearfield-hibridek teljesítményét.

UMBERTO KWS – A jövő piacvezető hibridje

UMBERTO KWS – A jövő piacvezető hibridje

Az UMBERTO KWS a magyar repcetermesztés egyik legkiforrottabb ...

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.