2020.07.14., kedd , Örs, Stella

Előrejelzések

2020. május 17. vasárnap • 11:26

A felhőé a főszerep a jövő héten

Érkezik a melegfront, olykor fülledt levegővel és rengeteg felhővel, amiből elszórtan csapadék is várható.

fotó: OMSZ

Május 18. Hétfő

Napos időre számíthatunk többnyire kevés gomoly- és változó mennyiségű - inkább délen a több - fátyolfelhővel. Csapadék nem valószínű. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 27 fok között várható.

Május 19. Kedd

Délnyugat felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, így északon több, délen kevesebb napsütésre van kilátás. Az ország déli felén elszórtan, északabbra néhol valószínű kisebb eső, zápor, egy-egy zivatar. A többnyire északias szél nagy területen élénk lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 28 fok között várható.

Május 20. Szerda

Gomolyfelhős, napos idő ígérkezik, főként délen lehet helyenként záporeső. Az északkeleti, északi szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között valószínű.

Május 21. Csütörtök

Gomolyfelhős, napos időre számíthatunk. Néhol alakulhat ki futó záporeső. Az északi, északkeleti szelet élénk, több helyen erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 23 fok között valószínű.

Május 22. Péntek

Gomolyfelhő-képződés mellett többórás napsütésre számíthatunk. Helyenként zápor kialakulhat. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 23 fok között valószínű.

Május 23. Szombat

Gomolyfelhő-képződés mellett több-kevesebb napsütésre számíthatunk. Elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar. Az északias szelet nagy területen élénk lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 24 fok között valószínű.

fotó: OMSZ

agrotrend.hu / OMSZ

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.