2020.12.01., kedd , Elza

Előrejelzések

2019. augusztus 11. vasárnap • 13:41

A hét közepéig kitart a forróság

Szerdától visszatér a kellemes nyári idő, de addig marad a kánikula


forrás: OMSZ

08.12. Hétfő
Reggelig jobbára gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás, majd holnap a déli szél több helyen megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 16 és 22 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 33 és 38 fok között várható.

08.13. Kedd
Napközben északnyugat felől időnként erősebben megnövekszik a felhőzet, és főként északon, északnyugaton alakul ki szórványosan zápor, zivatar, majd estétől megvastagszik a felhőzet, és sokfelé várható eső, zápor, zivatar. A szél eleinte a Dunántúlon, majd másutt is északnyugatira, északira fordul, többfelé megerősödik, a Dunántúlon és zivatarok környezetében helyenként viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 18 és 24, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 35 fok között alakul, nyugaton lesz napközben a hűvösebb, a Tiszántúlon a legmelegebb.

08.14. Szerda
Északnyugaton, nyugaton már reggel kisüt a nap, majd másutt is csökken a felhőzet. Éjszaka sokfelé várható kiadós eső, zápor, zivatar, délelőtt inkább már csak keleten eshet, majd az összefüggő csapadék délutánra elvonul, és mögötte néhol alakulhat ki zápor. Az északi, északnyugati szél élénk vagy erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 27 fok között valószínű.

08.15. Csütörtök
Eleinte többnyire derült, napos időre számíthatunk, majd nyugat felől megnövekszik a fátyolfelhőzet. csapadék nem valószínű. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között valószínű.

08.16. Péntek
Változóan felhős időre számíthatunk több-kevesebb napsütéssel. Főként a Dunántúlon és északon alakulhat ki szórványosan zápor, néhol zivatar. Az északnyugati, nyugati szelet élénk vagy erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 28 fok között valószínű.

08.17. Szombat
Változóan felhős időre számíthatunk több-kevesebb napsütéssel. Helyenként zápor előfordulhat. A nyugati, északnyugati szél megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között valószínű

agrotrend.hu / OMSZ

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.