2022.06.29., szerda , Péter, Pál

Előrejelzések

2022. május 08. vasárnap • 08:45

A jövő héten már csak elvétve lehet csapadék, meleg, szinte nyárias idő lesz

A nappali maximumok 21-30 fok között alakulnak, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 17 fok között várható. A légmozgás néhol megerősödhet, kisebb csapadék a hét elején még előfordulhat.

Fotó: OMSZ

Május 9. (Hétfő)

Többórás napsütés várható, de emellett a déli óráktól egyre erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés. Főleg délután szórványosan - nagyobb számban a Dunántúlon - fordulhat elő zápor, zivatar. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödhet az északi, északkeleti szél. Délutánra 20 és 27 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Május 10. (Kedd)

Sok napsütés várható a nappali órákban képződő gomolyfelhők mellett. Számottevő csapadék nem valószínű. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. Hajnalban 5, 12, délután 20, 27 fokot olvashatunk le a hőmérőkről.

Május 11. (Szerda)

Fátyolfelhők sodródhatnak fölénk, emellett pedig továbbra is képződhet kevés gomolyfelhő napközben, de általában több órára kisüt majd a nap. Csapadék nem várható. A déli, délnyugati szél gyenge vagy mérsékelt marad. A minimum-hőmérséklet 7 és 14, a maximum 23 és 29 fok között várható.

Május 12. (Csütörtök)

Az alapvetően sok napsütés mellett gomolyfelhők képződnek. Csapadéknak kicsi az esélye. A déli, délnyugati szelet többfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik. A hajnali 10, 17 fokról általában 25 és 30 fok közé melegedhet fel a levegő.

Május 13. (Péntek)

Hullámzó frontrendszer közelítheti meg hazánkat, emiatt megnő a bizonytalanság. A gomoly- és fátyolfelhők mellett általában több órára kisüthet a nap, de helyenként már előfordulhat zápor, zivatar. Sokfelé megélénkül, időnként megerősödik a délnyugati, nyugati szél. Hajnalban 10, 18, a délutáni órákban általában 23, 30 fokot mutathatnak a hőmérők.

Május 14. (Szombat)

Az előrejelzés továbbra is bizonytalansággal terhelt! Gomoly- és fátyolfelhők zavarhatják a napsütést, és helyenként kialakulhat zápor, zivatar. Több helyen megélénkül, időnként megerősödik a délnyugati, nyugati szél. A hőmérséklet hajnalban többnyire 10, 18, délután 22, 28 fok között alakul.

agrotrend.hu / OMSZ

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.