2020.10.21., szerda , Orsolya

Előrejelzések

2020. július 12. vasárnap • 12:54

A jövő héten alábbhagy a hőség, nyugodt, mérsékelten meleg idő várható

A hűvösebb éjszakákat kevés gomolyfelhő-képződés mellett kellemesen meleg száraz idő követi, a légmozgás az ország nagy részén mérsékelt marad.

Július 13. (hétfő)

Gomolyfelhős idő várható többórás napsütéssel csapadék nélkül. Az északi szél napközben több helyen megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 13 fok között alakul, de az északi völgyekben ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 26 fok között alakul.

Július 14. (kedd)

A sok napsütés mellett nappali gomolyfelhő-képződésre, fátyolfelhőkre számíthatunk. Legfeljebb északkeleten képződhet több gomoly, ott egy-egy futó zápor előfordulhat. Az északkeleti szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6, 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23, 28 fok között alakul.

Július 15. (szerda)

A kevés fátyol- és gomolyfelhő mellett sok napsütésre van kilátás. Ugyanakkor délután nyugaton erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, arrafelé elszórtan zápor, zivatar kialakulhat. A légmozgás többnyire gyenge marad, csupán a Kisalföldön élénkülhet meg a déli szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9, 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25, 30 fok között alakul.

Július 16. (csütörtök)

Közepesen, illetve erősen felhős lesz az ég, többórás napsütés csak délen valószínű. Elszórtan várható zápor, zivatar, néhol tartósabb eső is. Az északnyugatira forduló szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12, 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 23, 28 fok között alakul, de délen 29, 30 fok is lehet.

Július 17. (péntek)

A többórás napsütés mellett erőteljes nappali gomolyfelhő-képződés várható, amelyből elszórtan zápor, esetleg zivatar kialakulhat. Az északnyugati szél élénk, olykor erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11, 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22, 27 fok között alakul.

Július 18. (szombat)

A sok napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, amelyből néhol zápor kialakulhat. Helyenként megélénkül az északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10, 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22, 27 fok között alakul.

agrotrend.hu / OMSZ

 

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.