2022.01.18., kedd , Piroska

Előrejelzések

2021. november 21. vasárnap • 09:38

A jövő héten hidegebbre fordul az idő

A nappali maximumok keddtől már csak 5-10 fok körül alakulnak, a hajnali órákban pedig állandósulnak a fagyok. A felhős időben a néhol megélénkülő szél mellett esők, záporok is előfordulhatnak. A hét vége felé napközben már kissé melegebb idő várható.

Fotó: OMSZ

November 22. (Hétfő)

Éjszaka nagy területen képződhet köd, illetve rétegfelhőzet, ugyanakkor nyugat felől fátyolfelhők érkeznek. Délelőtt a Tiszántúlon lehet még szűrt napsütés, majd csaknem mindenhol beborul és estefelé inkább csak északon, északnyugaton vékonyodik, szakadozik a felhőzet. Éjjel, reggel helyenként szitálás várható. Napközben több helyen előfordulhat kisebb eső, zápor, legkisebb eséllyel az északnyugati megyékben. Az északi szél néhol megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és +5 fok között alakul, azonban a fagyzugos tájakon ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 11 fok között valószínű.

November 23. (Kedd)

Tovább szakadozik, csökken a felhőzet, az ország nagy részén több órára kisüt a nap, de főleg délnyugaton, illetve egy középső összeáramlási zóna térségében maradhatnak még hosszabb ideig felhős körzetek. Reggelig főként a déli megyékben helyenként még előfordulhat kisebb eső, zápor. Az északi, északkeleti szél sok helyütt megélénkül. A minimum-hőmérséklet -5 és +6 fok között alakul, az Északi-középhegység szélvédettebb völgyeiben mérhetjük az alacsonyabb, a felhősebb déli tájakon pedig a magasabb értékeket. A maximum-hőmérséklet 5 és 10 fok között várható.

November 24. (Szerda)

Az éjszaka képződött köd, illetve rétegfelhőzet zsugorodik, megszűnik, az ország nagy részén több órára kisüt a nap. Estétől ismét egyre nagyobb területen válik ködössé a levegő, képződnek felhők. Számottevő csapadék nem valószínű. A változó irányú szél általában mérsékelt marad. Hajnalra -9 és +1 fok közé hűl le a levegő. Délután 4 és 9 fok közötti értékeket mérhetünk.

November 25. (Csütörtök)

Napközben főleg réteg- és fátyolfelhőzetre számíthatunk, több-kevesebb napsütés elsősorban a középső és a délkeleti országrészben várható, majd estétől délnyugat felől vastagszik is a felhőzet. Napközben számottevő csapadék nem valószínű, legfeljebb szitálás lehet helyenként. Este, éjszaka főleg a nyugati, délnyugati megyékben több helyen eleredhet az eső. A délkeleti, keleti szelet sokfelé élénk, a Kisalföldön néhol erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -8 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 12 fok között alakul, északkeleten lesz a hidegebb idő.

November 26. (Péntek)

Általában erősen felhős vagy borult időre lehet számítani. Többfelé valószínű eső, záporeső. A délkeleti, majd délnyugati szél több helyütt megélénkül, néhol megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 12 fok között várható.

November 27. (Szombat)

Egyre több helyen vékonyodik, felszakadozik, majd estétől ismét vastagodhat a felhőzet. Szórványosan valószínű eső, záporeső. A délnyugati, majd délkeleti szelet sok helyütt élénk, néhol időnként erős lökések kísérhetik. Hajnalban -3, +6, a délutáni órákban 6, 12 fok várható.

agrotrend.hu / OMSZ

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.