2022.12.08., csütörtök , Mária

Előrejelzések

2022. szeptember 25. vasárnap • 08:55

A jövő héten kellemes, őszi időjárás várható

A nappali maximum hőmérséklet 23-24, éjjelente 7-15 fok körül lesz. Hajnalban a kevésbé felhős tájakon pára, köd képződhet és többfelé várható ismétlődő eső, zápor, zivatar.

Fotó: OMSZ

Szeptember 26. (Hétfő)

Nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, de elsősorban az északi, északnyugati tájakon hosszabb szakadozások is előfordulhatnak. Reggel, délelőtt még csapadékzóna vonul északkelet, kelet felé esővel, záporral, zivatarral. Elvonulását követően az ország nagy részén hosszabb csapadékszünetre lehet számítani, majd várhatóan az esti, késő esti órákban érkezik dél felől a következő csapadékrendszer. Hajnalban a kevésbé felhős tájakon pára, köd képződhet. A déli, délnyugati, később a Dunántúlon, valamint a középső tájakon az északnyugatira forduló szelet élénk, néhol erős lökések kísérik. Délutánra 16 és 23 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Szeptember 27. (Kedd)

Időszakos vékonyodások, szakadozások mellett alapvetően felhős időre számíthatunk, és többfelé várható ismétlődő eső, zápor, zivatar. Élénk, helyenként erős lökések kísérhetik a déli, délkeleti szelet. A hőmérséklet hajnalban 7, 15 fok között alakul. Délután döntően 18, 23 fok közötti értékeket lehet mérni, de a tartósan csapadékos vidékeken ennél hűvösebb is valószínű.

Szeptember 28. (Szerda)

A kezdeti erősen felhős vagy borult időt követően nyugat, délnyugat felől megkezdődik a felhőzet felszakadozása, csökkenése - egyre nagyobb területen süt ki a nap. A kiterjedt csapadék egyre inkább az északkeleti, keleti tájakra korlátozódik - az északkeleti határvidéken azonban még az esti órákban is eshet. Az északnyugatira, nyugatira forduló szelet nagy területen kísérhetik erős, viharos lökések. A minimum-hőmérséklet 7 és 14, a maximum 12 és 19 fok között várható.

Szeptember 29. (Csütörtök)

Az ország nagy részén többórás napsütésre van kilátás, ugyanakkor délnyugat felől egyre vastagabb felhőtömbök sodródhatnak fölénk, és késő délutántól, estétől egyre nagyobb területen növekszik a csapadék előfordulási esélye. A délire forduló szelet élénk, néhol erős lökések kísérik. A leghidegebb órákban általában 4 és 10 fok közötti értékeket mérhetünk, de a kevésbé felhős, szélvédett részeken fagypont közelébe hűlhet a levegő. Délután 16, 22 fokra számíthatunk.

Szeptember 30. (Péntek)

Vastagabb összefüggő felhőzet terjeszkedhet keleti irányba, útját több helyen kísérheti eső, záporeső, néhol zivatar. A déli, majd a Dunántúlon északnyugatira forduló szelet élénk, néhol időnként erős lökések kísérik. Hajnalra jobbára 7, 12 fok közé, a kevésbé felhős, hidegre érzékeny helyeken 7 fok alá hűlhet a levegő. A csúcsérték nyugaton 17, keleten 24 fok körül valószínű.

Október 1. (Szombat)

Közepesen vagy erősen felhős égképre van kilátás, szórványosan eső, zápor is előfordulhat. A délnyugati szelet több helyen élénk, néhol erős lökések is kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 12, a délutáni maximum 18 és 24 fok között várható.

agrotrend.hu / OMSZ

 

 

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.