2022.05.28., szombat , Emil, Csanád

Előrejelzések

2021. augusztus 15. vasárnap • 09:07

A jövő héten már nem lesz melegünk

Hétfő érkezik a hidegfront. A nappali maximumok a hét közepétől már 24-28 fok körül alakulhatnak, a gomolyfelhős időben az ország teljes területén előfordulhatnak záporok, zivatarok. A szél is megélénkülhet, néhol viharos széllökésekre is számítani lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérsékletek 6 és 17 fok körül alakulnak.

Fotó: OMSZ

Augusztus 16. (Hétfő)

A gomoly- és fátyolfelhők mellett általában napos idő lesz a jellemző. Főleg az északi, északnyugati megyékben számíthatunk az esti óráktól erőteljesebb gomolyfelhő-képződésre, ott akkor már több helyen, egyébként elszórtan valószínű zápor, zivatar. A déli, majd késő délutántól, estétől északnyugaton az északnyugatira forduló szelet kísérik élénk, helyenként erős széllökések, illetve zivatarban a szél viharossá fokozódhat. A maximum-hőmérséklet 30 és 38 fok között várható, délen, délkeleten lesz a legmelegebb.

Augusztus 17. (Kedd)

Egy hidegfront szakadozott, változó vastagságú felhőzete húzódhat térségünk felett. Emellett hazánk nagy részén számítani lehet több-kevesebb napsütésre is. Szórványosan várható záporeső, zivatar. Az északnyugati, északi szelet többfelé erős lökések kísérik. Zivatar környezetében viharossá is fokozódhat a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 23, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 30 fok között valószínű, északnyugaton mérhetik az alacsonyabb, keleten a magasabb értékeket.

Augusztus 18. (Szerda)

A front felhőzete estére a Tiszántúlt is elhagyja. Ugyanakkor mögötte napközben az egyre több napsütés mellett még számíthatunk gomolyfelhő-képződésre. Helyenként előfordulhat zápor, zivatar, nagyobb eséllyel az ország déli és keleti területein. Sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik az északnyugati, északi szelet, illetve zivatar környezetében a szél viharossá is fokozódhat. Hajnalban 7, 17, a délutáni órákban 23, 27 fok valószínű.

Augusztus 19. (Csütörtök)

Gomolyfelhős, napos időre van kilátás. Kicsi a csapadék esélye. Az északnyugati szelet nagy területen élénk lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 16, a csúcshőmérséklet 24 és 28 fok között valószínű.

Augusztus 20. (Péntek)

Gomolyfelhős, napos időre lehet számítani. Egy-egy zápor nem kizárt. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. A hajnali 7, 16 fokról 24 és 30 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Augusztus 21. (Szombat)

Gomolyfelhős, napos időre számíthatunk. Néhol előfordulhat záporeső, egy-egy zivatar. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A minimum-hőmérséklet 8 és 17, a csúcsérték 25 és 31 fok között várható.

agrotrend.hu

 

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.