2020.10.21., szerda , Orsolya

Előrejelzések

2020. augusztus 09. vasárnap • 15:20

A jövő héten valódi nyári idő és kánikula vár ránk

Esőben szegény, fátyolfelhős nyugodt napok jönnek. A nappali hőmérsékletek csúcsértéke 31-33 Celsius fok is lehet, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet országos átlaga 15-21 fok között várható.

Fotó: OMSZ

Augusztus 10. (hétfő)

Napos idő várható többnyire kevés gomoly- és fátyolfelhővel. Helyenként zápor, zivatar kialakulhat. Az északkeleti szelet néhol élénk lökések kísérik, de zivatarok környezetében erős vagy viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29, 33 fok között valószínű.

Augusztus 11. (kedd)

Általában gomoly- és fátyolfelhős, napos időre számíthatunk. Erőteljesebb gomolyfelhő-képződés az ország nyugati felében valószínű, és nagyobb eséllyel ott zápor, zivatar is várható. Az északkeleti, északi szelet helyenként élénk lökések kísérik, de zivatar környezetében erős vagy viharos lökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15, 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 28, 32 fok között valószínű.

Augusztus 12. (szerda)

Gomolyfelhős, napos időre számíthatunk. Több felhő a délnyugati tájakon valószínű, és záporok, zivatarok is nagyobb eséllyel arrafelé alakulnak ki. Az északi, északkeleti szelet helyenként élénk lökések kísérik, de zivatar környezetében erős vagy viharos lökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15, 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27, 31 fok között valószínű.

Augusztus 13. (csütörtök)

Gomolyfelhős, napos időre van kilátás. Helyenként zápor, zivatar kialakulhat. Általában mérsékelt marad a légmozgás, szélerősödés csak zivatarok környezetében lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 13, 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28, 31 fok között valószínű.

Augusztus 14. (péntek)

A gomoly- és fátyolfelhők mellett többórás napsütésre számíthatunk elszórtan záporral, zivatarral. Általában mérsékelt marad a légmozgás, de zivatarok környezetében erős vagy viharos lökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12, 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28, 32 fok között valószínű.

Augusztus 15. (szombat)

A gomoly- és fátyolfelhők mellett többórás napsütésre számíthatunk szórványosan záporral, zivatarral. Általában mérsékelt marad a légmozgás, de zivatarok környezetében erős vagy viharos lökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13, 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28, 32 fok között valószínű.

agrotrend.hu / OMSZ

 

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.