2020.09.27., vasárnap , Adalbert

Előrejelzések

2020. július 19. vasárnap • 10:55

A jövő héten visszatér a nyárias idő

A melegedő időt helyenként záporok, esetleg zivatarok kísérik. A nappali hőmérséklet csúcsértéke több helyen meghaladja a 30-32 Celsius fokot, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10-16 fok között várható.

Fotó: OMSZ

 

Július 20. (hétfő)

Gomolyfelhős, napos idő lesz, hajnalban átmenetileg pára-, illetve ködfoltok képződhetnek. Elszórtan, legkisebb eséllyel délnyugaton várható zápor, északkeleten néhol zivatar is lehet. A Kisalföldön megélénkül az északnyugati szél, másutt mérsékelt marad a légmozgás. Zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között várható.

Július 21. (kedd)

A sok napsütést általában csak kevés gomolyfelhő zavarja meg, legfeljebb északkeleten alakulhat ki zápor, esetleg zivatar. Északon helyenként megélénkül az északnyugati szél, másutt többnyire mérsékelt marad a légmozgás. Zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között várható.

Július 22. (szerda)

A több-kevesebb napsütés mellett erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, szórványosan alakul ki záporeső, zivatar. Az északi, északkeleti szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. Zivatar környezetében átmenetileg viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 29 fok között valószínű.

Július 23. (csütörtök)

A fátyol- és gomolyfelhők mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Csapadék nem valószínű. Az északi szél olykor megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 29 fok között valószínű.

Július 24. (péntek)

Napos időre van kilátás, csak kevés gomoly- és fátyolfelhő lehet az égen. Északnyugaton, északon néhol zápor, zivatar kialakulhat. A délnyugati szél helyenként megélénkül, zivatar környezetében azonban viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között alakul.

Július 25. (szombat)

Átmenetileg megnövekszik a felhőzet, és szórványosan valószínű eső, zápor, zivatar. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet13 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között alakul.

agrotrend.hu / OMSZ

 

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.