2021.06.22., kedd , Paulina

Előrejelzések

2021. május 09. vasárnap • 10:47

A jövő hét már a nyarat mutatja

Határozottan elérkeztünk a nyár első napjaihoz, amit a hosszan tartó napsütés és a 30 fok körüli hőmérséklet is alátámaszt. A melegfront közeledtével azonban záporok és zivatarok országszerte előfordulhatnak.

fotó: OMSZ

Május 10. Hétfő

Általában derült, napos, száraz időre számíthatunk helyenként vékony fátyolfelhőkkel. A déli, délkeleti szelet sokfelé élénk, a Dunántúl északi és nyugati részein erős, a Kisalföldön időnként viharos lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 24 és 27 fok között várható.

Május 11. Kedd

Általában derült, napos, csapadékmentes idő várható kevés fátyolfelhővel. Estefelé a nyugati határvidék közelében viszont már lehetnek gomolyfelhők, amelyekből egy-egy zápor, zivatar is kialakulhat. A déli, délkeleti szél több helyen megerősödik. Hajnalban 6, 15, délután 25, 30 fok várható.

Május 12. Szerda

Délnyugat, nyugat felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, ezzel együtt pedig esőre, záporeső, zivatarra is egyre több helyen számíthatunk. Északkelet felé haladva valószínű több napsütés, illetve kevesebb csapadék. A délkeleti, déli, majd a Kisalföldön az északnyugatira forduló szél megélénkül, helyenként megerősödik. Hajnalban 8, 15 fokra számíthatunk, napközben 16 és 27 fok közé melegszik fel a levegő, délnyugaton mérhetjük az alacsonyabb értékeket.

Május 13. Csütörtök

Általában sok lesz felettünk a felhő, és több helyen valószínű eső, zápor, zivatar. A déli, délnyugati szelet élénk, a Kisalföldön az északnyugati szelet pedig erős vagy viharos lökések is kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 21 fok között alakul.

Május 14. Péntek

Felhős idő valószínű hosszabb-rövidebb napos időszakokkal. Szórványosan lehet zápor, zivatar. Az északnyugati, nyugati szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 23 fok között valószínű.

Május 15. Szombat

Változó mennyiségű és vastagságú felhőzetre számíthatunk általában többórás napsütéssel. Elszórtan előfordulhat zápor, zivatar. A délnyugati szelet élénk lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 26 fok között valószínű.

fotó: OMSZ

agrotrend.hu / OMSZ

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.