2023.06.05., hétfő , Fatime

Előrejelzések

2022. augusztus 07. vasárnap • 10:36

Az előttünk álló időszak sem bővelkedik csapadékban

Az előttünk álló hétre jellemző lesz az erőteljes gomolyfelhő-képződés, de csak helyenként alakulhatnak ki záporok, zivatarok. A nappali maximumok 24-33 fok között alakulnak, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 21 fok között várható.


Forrás: OMSZ

Augusztus 8. (hétfő)

A sok fátyolfelhő és a gomolyfelhő-képződés mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Elszórtan alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Nagy területen lesz élénk, helyenként erős az északi, északkeleti szél. A maximum-hőmérséklet 25 és 33 fok között valószínű.

Augusztus 9. (kedd)

A gomolyfelhő-képződés mellett sok napsütésre számíthatunk. Elszórt jelleggel alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Kelet, délkelet felé haladva nő a záporos csapadék kialakulásának valószínűsége. Több helyen megélénkül az északi, északkeleti szél, helyenként erős lökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet jobbára 14 és 20 fok között alakul, de a kevésbé felhős, szélvédett tájakon ennél néhány fokkal hűvösebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 31 fok között valószínű.

Augusztus 10. (szerda)

Az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett több-kevesebb napsütés valószínű. Helyenként alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Élénk, időnként erős lökések kísérhetik az északi, északkeleti szelet. Hajnalra döntően 13 és 20 fok közé, a kevésbé felhős, szélvédett helyeken 13 fok alá hűlhet a levegő. A délutáni órákban 24, 30 fok valószínű.

Augusztus 11. (csütörtök)

Gomolyfelhős, napos idő valószínű. Helyenként alakulhat ki záporos jellegű csapadék. Időnként megélénkül az északias szél. A hőmérséklet hajnalban 10, 18, délután 25, 31 fok között alakul.

Augusztus 12. (péntek)

Többórás napsütés várható, a gomolyfelhő-képződésből egy-egy helyen alakulhat ki zápor, esetleg zivatar. Többnyire gyenge vagy mérsékelt lesz az északkeleti, keleti szél. A minimum 12 és 20, a maximum 26 és 32 fok között szóródhat.

Augusztus 13. (szombat)

Gyengén felhős, napos idő lesz a legjellemzőbb. Számottevő csapadék nem valószínű. A keleties szél időnként megélénkülhet. A minimum-hőmérséklet 14 és 21, a maximum-hőmérséklet 27 és 33 fok között alakul.

agrotrend.hu / OMSZ

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.