2022.05.28., szombat , Emil, Csanád

Előrejelzések

2021. szeptember 26. vasárnap • 10:52

Az év utolsó kellemesen meleg napjaira számíthatunk

Beköszöntött az ősz, de a jövő héten több helyen is megközelíthetjük a 30 fokos hőmérsékletet, majd szépen lassan visszahúzódik a hőmérő higanyszála.

fotó: OMSZ

Szeptember 27. Hétfő

Az ország északkeleti harmadán a gomoly-, illetve fátyolfelhők mellett hosszabb időre is kisüthet a nap, másutt erősen felhős területek is lesznek. Főleg az ország délnyugati felén-kétharmadán valószínű több helyen eső, záporeső, helyenként zivatar. Általában mérsékelt marad a légmozgás, csupán zivatar környezetében lehetnek erős széllökések. Délutánra 20, 28 fok közé emelkedik a hőmérséklet, délkeleten lesz a melegebb.

Szeptember 28. Kedd

A fátyolfelhők mellett az ország nagy részén erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, de hosszabb-rövidebb napos időszakok is várhatók. Szórványosan előfordul eső, zápor, néhol zivatar. A Nyugat-Dunántúlon megélénkül, helyenként megerősödik az északi szél. Hajnalban 7, 16, délután 20, 26 fokot mérhetnek.

Szeptember 29. Szerda

A fátyolfelhők mellett az ország nagy részén erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, de hosszabb-rövidebb napos időszakok is várhatók. Elszórtan előfordulhat eső, zápor, néhol zivatar. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5, 14, a csúcsérték 18 és 23 fok között alakul.

Szeptember 30. Csütörtök

A gomoly- és fátyolfelhők mellett több-kevesebb napsütésre is számítani lehet. A nap első felében szórványosan, majd csak néhol valószínű eső, zápor. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A minimum-hőmérséklet 4, 14, a maximum 17, 22 fok között várható.

Október 1. Péntek

A gomoly- és fátyolfelhők mellett az ország nagy részén már több órára kisüt a nap. Néhol kialakulhat eső, zápor. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. Hajnalban 3, 13, a délutáni órákban 17, 22 fok valószínű.

Október 2. Szombat

Kevés gomoly-, illetve fátyolfelhő zavarhatja a napsütést. Csapadék nem valószínű. Hajnalban pára-, ködfoltok lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 12, a csúcsérték 17 és 22 fok között alakul.

agrotrend.hu / OMSZ

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.