2022.05.26., csütörtök , Fülöp, Evelin

Előrejelzések

2022. január 16. vasárnap • 11:51

Befehéredhet az ország

Idén csak helyenként vagy a magasabb területeken láttunk csak havat, most úgy néz ki, hogy a jövő hét az egész országot meglepi vele.

fotó: OMSZ

Január 17. Hétfő

Általában felhős idő valószínű, inkább csak délelőtt lesznek rövidebb napos időszakok. Délután átmenetileg beborul az ég, majd este északkelet, észak felől gyorsan csökken a felhőzet. Délelőtt csak néhol lehet gyenge eső, délutántól az észak felől érkező csapadékzónából időszakos eső több helyen előfordulhat. Síkvidéken havazásra minimális az esély, a hegyekben lehetnek hózáporok. Nagy területen kísérik viharos lökések az északnyugati, nyugati szelet. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 5 és 10 fok között alakul.

Január 18. Kedd

Az ország nagy részén napos idő várható, de helyenként számítani lehet rétegfelhőzetre, majd fátyolfelhők is sodródnak térségünk fölé. Napközben már számottevő csapadék nem valószínű. Az északnyugati, északi szél még sokfelé megerősödik, majd a nap második felében mindenhol csillapodni kezd a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -4 és +1 fok között alakul, de a fagyzugos, illetve szélvédett keleti, északkeleti körzetekben hidegebb is lehet. Kora délután általában 3, 8 fokot mérhetnek.

Január 19. Szerda

Éjjel, hajnalban több helyen képződhet köd, illetve rétegfelhőzet, amely helyenként napközben is csak lassan oszlik fel. Másutt általában gyengén felhős, napos időre van kilátás. Számottevő mennyiségű csapadék nem valószínű (néhol gyenge szitálás, ónos szitálás, hószállingózás előfordulhat). A délnyugati szél sokfelé megélénkül, néhol megerősödik. A minimum-hőmérséklet az ország nagy részén -7 és +1, a csúcsérték 1 és 9 fok között alakul.

Január 20. Csütörtök

Felhőátvonulások várhatók, több-kevesebb napsütéssel. Szórványosan valószínű vegyes halmazállapotú csapadék (zápor, majd egyre inkább hózápor). A délnyugati, majd nyugati, északnyugati szél sokfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. Hajnalban -6, +1, a kora délutáni órákban általában 3, 9 fokot olvashatnak le a hőmérőkről.

Január 21. Péntek

Felhőátvonulásokra számíthatunk, hosszabb-rövidebb napsütéssel. Elszórtan előfordulhat hózápor. Sokfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódhat az északnyugati, nyugati szél. A hajnali -10, -2 fokról általában -2 és +4 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Január 22. Szombat

Felhőátvonulások várhatók, több-kevesebb napsütéssel. Elszórtan kialakulhat hózápor. Az északnyugati, északi szelet sok helyütt erős, időnként viharos lökések kísérhetik. Hajnalban -11, -2, kora délután általában -2, +4 fokot regisztrálhatnak.

agrotrend.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.