2020.12.05., szombat , Vilma

Előrejelzések

2018. október 28. vasárnap • 11:33

Borús időre és csapadékra is számítsunk a jövő héten

A téli időszámítás megkezdésével az idő is határozottan hűvösebbre fordult. Állandósul az egybefüggő felhőzet és helyenként nagyobb mennyiségű csapadék is várható.

fotó: OMSZ

Október 29, Hétfő

Felszakadozik, csökken a felhőzet, néhány órás napsütés szinte mindenütt lehet. Szórványosan várható eső, zápor; zivatar is kialakulhat. Mindazonáltal délután már egyre kisebb az esélye a csapadéknak. A déli, délkeleti szél megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között alakul.

Október 30, Kedd

A több-kevesebb napsütés mellett átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet. Többfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar is kialakulhat. A déli, délnyugati szél megerősödik, több helyen viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 24 fok között alakul, de kora délután néhol már csökkenhet a hőmérséklet.

Október 31, Szerda

Többnyire gyengén felhős, napos, csapadékmentes idő várható. A déli, délkeleti szél időnként megélénkül, a Kisalföldön megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 21 fok között alakul.

November 1, Csütörtök

Eleinte kevés felhő lesz az égen, majd a megnövekvő fátyolfelhőzet mellett estefelé már vastagabb felhők is sodródnak fölénk. Estétől a Dunántúlon már kisebb eső, zápor előfordulhat. A délkeleti, keleti szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között alakul.

November 2, Péntek

A gyakran változó mennyiségű felhőzetből elszórtan eső, zápor kialakulhat. A délkeleti, keleti szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 23 fok között alakul.

November 3, Szombat

Változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Csapadék nem valószínű. A délkeleti szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 23 fok között alakul.

fotó: OMSZ

agrotrend.hu / OMSZ

 

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.