2022.05.28., szombat , Emil, Csanád

Előrejelzések

2021. július 11. vasárnap • 10:50

Csapadékkal teli lesz a jövőhét

A hétvégére érkezett csapadék a jövőhéten sem csillapodik, a továbbiakban is viharok kialakulására kell számítanunk.

fotó: OMSZ

Július 12. Hétfő

Erősen gomolyfelhős időre számíthatunk, a legtöbb napsütés a Nyugat-Dunántúlon és a déli megyékben, a legkevesebb pedig az Északi-középhegység területén várható. Elszórtan kell záporra, zivatarra számítani, a Nyugat-, Délnyugat-Dunántúlon a legkisebb az esély csapadékra. A szél csak zivatarok körül lehet erős vagy viharos. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 34 fok között alakul.

Július 13. Kedd

Gomolyfelhős, napos időre van kilátás, majd délutántól nyugaton erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés. Estefelé a Dunántúl nyugati részén már előfordulhat zápor, zivatar. Többfelé megélénkül, néhol megerősödik a délkeleti szél. Zivatarban viharos lökések is lehetnek. A hajnali 15, 21 fokról 31 és 36 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Július 14. Szerda

A megnövekvő magasszintű felhőzet mellett egyre többfelé válik erőteljessé a gomolyfelhő-képződés. Egyre többfelé (nyugat felé haladva növekvő eséllyel) várható záporeső, zivatar. A Dunántúlon az északias szél megélénkül, helyenként megerősödik, zivatarban viharos lökések is lehetnek. A minimum-hőmérséklet 17 és 22, a maximum 27 és 37 fok között várható, nyugaton mérhetik az alacsonyabb, a délkeleti tájakon a magasabb értékeket.

Július 15. Csütörtök

Gomolyfelhő-képződés mellett többórás napsütésre számíthatunk, szórványosan alakulhat ki zápor, zivatar. A változó irányú szél megélénkülhet, zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A hajnali 16, 21 fokról 27 és 33 fok közé emelkedhet a hőmérséklet.

Július 16. Péntek

Nagyrészt erősen gomolyfelhős idő várható többfelé záporral, zivatarral. A nagyrészt északias szél többfelé megélénkül. Hajnalban 15, 20, a legmelegebb délutáni órákban 24, 30 fok valószínű.

Július 17. Szombat

Nagyrészt erősen gomolyfelhős idő várható sokfelé esővel, záporral, zivatarral. A nagyrészt északias szelet többfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik. Hajnalban 14 és 19, a legmelegebb délutáni órákban 21 és 28 fok közötti hőmérséklet valószínű.

agrotrend.hu / OMSZ

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.