2020.07.14., kedd , Örs, Stella

Előrejelzések

2020. május 24. vasárnap • 17:00

Csapadékot hoz a hét

Az egész héten számíthatunk kisebb zivatarokra.

05.25. Hétfő
Napközben általában erőteljes gomolyfelhő-képződésre készülhetünk, de emellett főként az északkeleti megyékben összefüggő felhőzet is kialakulhat. Egyre több helyen számíthatunk záporra, zivatarra. Az északnyugati szelet többfelé megerősödik, de intenzívebb záporok, zivatarok környezetében viharos lökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 11 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet jobbára 17 és 21 fok között valószínű, de a tartósabban felhős tájakon egy-két fokkal hűvösebb is lehet.

05.26. Kedd
Erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk több-kevesebb napsütéssel. Több helyen alakulhat ki zápor, zivatar. Az északias szelet többfelé kísérhetik erős lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 21 fok között valószínű.

05.27. Szerda
A kevés fátyol-, valamint a változó mennyiségű gomolyfelhőzet mellett többórás napsütésre számíthatunk. Helyenként alakulhat ki kisebb zápor, esetleg zivatar. Az északkeleti, északi szelet a Dunántúlon néhol még erős lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 23 fok között valószínű.

05.28. Csütörtök
Északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, de főként a keleti tájakon még több órára kisüt a nap. Elsősorban a Dunántúlon lehet számítani záporok kialakulására, esetleg zivatar is előfordulhat. Az északi szél több helyen megélénkül, néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 24 fok között valószínű.

05.29. Péntek
A több-kevesebb napsütés mellett gomolyfelhő-képződés valószínű, elszórtan alakulhat ki záporeső, néhol zivatar is előfordulhat. Az északi szél élénk, helyenként erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 24 fok között valószínű.

05.30. Szombat
A több-kevesebb napsütés mellett gyakran megnövekvő gomolyfelhőzetre számíthatunk elszórtan záporral, néhol zivatarral. Az északias szél megélénkül, néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 24 fok között valószínű.

agrotrend.hu / OMSZ

  • 2020. május 24. vasárnap • 17:00
  • TÉMA: Előrejelzések  
  • CÍMKÉK:

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.