2022.05.26., csütörtök , Fülöp, Evelin

Előrejelzések

2022. január 02. vasárnap • 09:46

Enyhe idővel indul január eleje

A nappali maximumok akár a 15 fokot is elérhetik, de a hét közepétől lehűl az idő, hajnalban fagyok is lehetnek. A gomolyfelhős, borult időben záporok, hózáporok is lehetnek. Az északnyugati szelet sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik.

Fotó: OMSZ

Január 3. (Hétfő)

Általában közepesen vagy erősen felhős időre számíthatunk. Helyenként előfordulhat eső, záporeső. A ködfoltok napközben feloszlanak. A délnyugati, majd északnyugatira forduló szél megélénkül, helyenként megerősödik. A maximum hőmérséklet általában 8 és 14 fok között alakul.

Január 4. (Kedd)

Általában közepesen vagy erősen felhős idő valószínű. Helyenként előfordulhat kisebb eső. Hajnalban ködfoltok képződhetnek. A déli, délnyugati szelet többfelé kísérhetik erős, néhol időnként viharos lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +5, a maximum 6 és 14 fok között várható, északkeleten mérhetik az alacsonyabb, a délnyugati tájakon a magasabb értékeket.

Január 5. (Szerda)

Nagyrészt erősen felhős, illetve borult időben lesz részünk. Több helyen előfordulhat eső, záporeső, estétől a nyugati, északnyugati országrészben néhol havas eső is eshet. A délnyugati, majd északnyugati szelet sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik. A hajnali órákban 1, 8 fok várható. A csúcsérték általában 5 és 11 fok között alakul, de a déli megyékben helyenként 12, 15 fokot is mérhetnek.

Január 6. (Csütörtök)

A frontfelhőzet délkelet felé húzódik, el is hagyja hazánkat, mögötte felhőátvonulások várhatók, kevés gomolyfelhővel, estére csaknem mindenhol kiderül az ég. Általában több órára kisüthet a nap. Helyenként előfordulhat zápor, hózápor. Az északnyugati, nyugati szelet többfelé kísérhetik erős széllökések. A hajnali órákban -4, +3 fokot mérhetünk. A csúcsérték általában 3 és 7 fok között alakul.

Január 7. (Péntek)

Jobbára gyengén vagy közepesen felhős lesz az ég, általában több órára kisüthet a nap. Számottevő csapadék nem valószínű. Hajnalban lehetnek ködfoltok. Többfelé élénk, néhol erős lökések kísérhetik a déli, délkeleti szelet. A minimum-hőmérséklet -7 és +1, a maximum 2 és 7 fok között várható.

Január 8. (Szombat)

Nagyrészt gyengén vagy közepesen felhős időre van kilátás, általában több órára kisüthet a nap. Számottevő csapadék nem valószínű. Hajnalban ködfoltok képződhetnek. Mérsékelt marad a légmozgás. Hajnalban -7, +1, a délutáni órákban 2, 7 fokot olvashatunk le a hőmérőkről.

agrotrend.hu / OMSZ

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.