2022.08.17., szerda , Jácint

Előrejelzések

2021. november 28. vasárnap • 12:22

Érkezik a hóesés

Az elmúlt hét lehűlése nem hagy alább, minden bizonnyal a hó is megérkezik.

fotó: OMSZ

November 29. Hétfő

Délelőttre, a déli órákra fokozatosan megszűnik a csapadék: az esőt a keleti országrészben is egyre nagyobb területen váltja havas eső, havazás. Az összefüggő felhőzet napközben szakadozik, és általában felhőátvonulásokra lehet számítani hosszabb-rövidebb napos időszakokkal, néhol előfordulhatnak hózáporok, záporok. Az északnyugati, nyugati szél sokfelé megélénkül, néhol megerősödik. Délután 2 és 7 fok között alakul a hőmérséklet.

November 30. Kedd

A felhőátvonulások mellett több-kevesebb napsütés valószínű, majd napközben északnyugat felől egyre inkább növekszik, vastagszik a felhőzet. A nap első felében legfeljebb néhol lehet záporos csapadék, majd növekszik a csapadékhajlam. Északon, északkeleten elsősorban hó, míg délnyugat felé haladva már inkább havas eső, eső valószínű. A nyugati, északnyugati szél egyre nagyobb területen délnyugatira fordul, több helyen élénk, erős lökések is lesznek. Hajnalban általában 0, -6 fokot mérhetünk, de a szélvédett fagyzugokban -7, -10 fokig is süllyedhet a hőmérséklet. Délután 3, 7 fok lesz a jellemző.

December 1. Szerda

Többnyire erősen felhős vagy borult ég lesz a jellemző, majd a nap második felében délnyugat felől szakadozik, csökken a felhőzet. Több, majd napközben már egyre kevesebb helyen van esély csapadékra. Általában eső várható, legfeljebb északkeleten lehet eleinte havazás. A nyugati, délnyugati szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik. A hőmérséklet hajnalban -4, +4, délután 4, 12 fok között valószínű.

December 2. Csütörtök

Erősen megnövekszik a felhőzet, beborul az ég. Egyre többfelé várható eső, halmazállapot-váltás elsősorban a hegyekben lehet. A délnyugatiról északnyugatira forduló szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A hajnali 0, +6 fokról, délutánra 5, 11 fok közé melegszik a levegő.

December 3. Péntek

Túlnyomóan borult lesz az ég, majd szakadozik a felhőzet. A frontális csapadékzóna levonul, ezt követően néhol lehetnek hózáporok. Az északnyugati szél többfelé lesz erős. A minimum hőmérséklet -4 és +4, a maximum 3 és 7 fok között várható.

December 4. Szombat

Ismét megnövekedhet a felhőzet, és kisebb csapadék is előfordulhat. Az északnyugati szél délnyugatira fordul, olykor megélénkül. Hajnalra általában +2 és -6 fok közé hűl le a levegő, a délutáni órákban 2, 6 fokot mérhetünk.

agrotrend.hu / OMSZ

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.