2020.10.30., péntek , Alfonz

Előrejelzések

2020. június 28. vasárnap • 12:03

Érkezik a kánikula

Kifejezetten meleg levegő érkezik a jövő héten. Előfordulnak záporok és zivatarok, de az ország több pontján harminc fok fölé is kúszik a hőmérséklet.

fotó: OMSZ

Június 29. Hétfő

A gyengén felhős, napos időt követően a déli óráktól északnyugat felől szakadozott felhőzet érkezik, illetve hol gyengébb, hol erősebb lesz a gomolyfelhő-képződés, és északon több helyen, délen helyenként várható zápor, zivatar. Kezdetben a délnyugati, majd az északnyugati szél erősödik meg, késő délután néhol viharos széllökések is lehetnek, illetve zivatarok környezetében is viharossá fokozódhat a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 33 fok között várható, az ország nagyobb részén 30 fok fölé melegszik fel a levegő.

Június 30. Kedd

Éjszaka nagy területen kiderül az ég, napközben napos időre számíthatunk kevés gomolyfelhővel. Legfeljebb keleten lehet egy-egy zápor. A szél északnyugatiról változó irányúra vált, és többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között várható.

Július 1. Szerda

Napos időre számíthatunk többnyire kevés gomolyfelhővel. Legfeljebb néhol alakulhat ki záporeső. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között várható.

Július 2. Csütörtök

A napos időt követően erősödő gomolyfelhő-képződésre van kilátás, és délutántól elsősorban nyugaton és északon szórványosan zápor, zivatar is várható. A déliesre forduló szél északnyugaton megélénkül, másutt többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 33 fok között valószínű.

Július 3. Péntek

A fátyol- és az erősebben megnövekvő gomolyfelhőzet mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, szórványosan alakulhat ki zápor, zivatar. Az északnyugati szél többfelé élénk lesz, de zivatarok környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között valószínű.

Július 4. Szombat

Gomolyfelhő-képződés mellett többórás napsütésre számíthatunk, elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar. Az északnyugati, északi szél többfelé élénk lesz, de zivatarok környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között valószínű.

fotó: OMSZ

agrotrend.hu / OMSZ

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.