2022.05.28., szombat , Emil, Csanád

Előrejelzések

2021. augusztus 22. vasárnap • 10:45

Érkezik a lehűlés

Az elmúlt hét forró időjárása a jövő héten záporokba és a hőmérséklet csökkenésébe megy át, közeledik az ősz.

fotó: OMSZ

Augusztus 23. Hétfő

Hidegfront változó vastagságú, hol zárt, hol szakadozott felhőzete vonul át felettünk északnyugatról délkelet felé. Reggel, délelőtt délen és keleten, a délután második felében északnyugaton, nyugaton süthet több órát a nap. Reggel, délelőtt a Dunántúlon és az Északi-középhegység térségében várható záporeső, helyenként zivatar, délután, este a csapadéksáv délkelet, kelet felé húzódik át. Megélénkül, több helyen megerősödik az északnyugati, északi szél. Zivatarok környezetében a szél viharossá is fokozódhat. A Tiszántúlon 26 és 33 fok között valószínű. Délkeleten lesz napközben a legmelegebb.

Augusztus 24. Kedd

Erőteljes gomolyfelhő-képződésre lehet számítani, szórványosan várható zápor, néhol esetleg zivatar is lehet. Megélénkül, többfelé megerősödik az északnyugati szél. Zivatarok környezetében a szél viharossá fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 16, a maximum 22 és 27 fok között várható.

Augusztus 25. Szerda

Nagyobbrészt erősen felhős időre van kilátás, inkább csak rövidebb napos időszakok várhatók. Északnyugaton kisebb eséllyel, másutt szórványosan alakulhat ki záporeső, néhol zivatar. Nagy területen élénk lökések kísérik az északi szelet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 17, a csúcsérték 18 és 25 fok között várható.

Augusztus 26. Csütörtök

Erőteljes gomolyfelhő-képződés várható többórás napsütéssel. Napközben csak helyenként fordulhat elő záporeső, estétől észak felől növekvő eséllyel alakul ki zápor, zivatar. A nyugati, északnyugati szelet nagy területen élénk lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 15, a a legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 26 fok között valószínű.

Augusztus 27. Péntek

Erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett több helyen várható zápor, zivatar. A nyugatias szelet élénk vagy erős lökések kísérhetik. A minimum-hőmérséklet 9 és 17, a maximum 18 és 25 fok között valószínű.

Augusztus 28. Szombat

 

Erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk elszórtan záporesővel. Az északnyugati szelet nagy területen élénk lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 25 fok között valószínű.

agrotrend.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.