2020.11.28., szombat , Stefánia

Előrejelzések

2020. október 11. vasárnap • 10:01

Esős, borús, őszies hetünk lesz

A hét elején a nappali hőmérsékletek csúcsértéke a 23 Celsius fokot is elérheti, a hétvége felé ez már inkább 18 fok lesz, az éjszakák pedig már valódi őszi időt mutatnak. Az országosan előforduló esők mellett a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet országos átlaga 8-11 fok között várható.

Fotó: OMSZ

Október 12. (Hétfő)

Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég. Hosszabb felszakadozások délelőtt keleten, délután inkább a Nyugat-Dunántúlon fordulhatnak elő, ezeken a tájakon némi napsütés is lehet. Többfelé várható eső, zápor: a csapadékzóna a Tiszántúlt a nap második felében éri el, eközben a nyugati megyékben megszűnhet a tartós csapadékhullás. Kezdetben a keleti vidékeken még déli irányú lesz a szél, majd ott is északnyugatira, északira fordul, és sokfelé meg is erősödik, a Dunántúlon, illetve estétől északkeleten viharos lökések is lehetnek. A csúcshőmérséklet általában 11 és 18 fok között valószínű, de egészen északkeleten 20, 22 fokot is mérhetnek.

Október 13. (Kedd)

Nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, átmeneti felszakadozások inkább csak nyugaton, délnyugaton lehetnek. Sokfelé várható eső, zápor, akár nagy területen is jelentős mennyiség hullhat. A nyugati vidékeken valószínű a kevesebb csapadék. Az északi, északnyugati szelet erős, helyenként viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 9 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 9 és 14 fok között valószínű, de egészen északkeleten ennél pár fokkal melegebb is lehet.

Október 14. (Szerda)

Délnyugat felől egyre többfelé csökken a felhőzet, és az ország nagyobb részén változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Az északi, északkeleti megyékben ugyanakkor estig sok maradhat a felhő. Eleinte az ország északkeleti felén többfelé várható eső, záporeső, majd a nap második felében ott is megszűnik a csapadék. A nyugati, délnyugati szél napközben sokfelé lesz erős, néhol viharos, estére azonban a legtöbb helyen mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 9 fok között alakul, nyugaton lesz a hidegebb idő. A maximum-hőmérséklet általában 11 és 18 fok között valószínű.

Október 15. (Csütörtök)

Délnyugat felől megvastagszik a felhőzet, és a déli, délutáni óráktól egyre többfelé valószínű eső, záporeső. A déli, délkeleti szél az északnyugati vidékeken északira, északkeletire fordul, és több helyen kísérhetik erős lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 9, a csúcshőmérséklet 16 és 22 fok között várható.

Október 16. (Péntek)

Egyre szakadozottabbá válik a felhőzet, de így is jobbára erősen felhős lesz az ég. Több helyen számíthatunk esőre, záporesőre. A szél keleten is északnyugatira fordul, és többfelé kísérhetik erős lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 19 fok között várható.

Október 17. (Szombat)

Közepesen és erősen felhős időszakok váltakozása, valamint a csapadékhajlam csökkenése valószínű, egyre kevesebb helyen fordulhat elő eső, zápor. Az északnyugati szelet élénk, néhol erős lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között várható.

agrotrend.hu / OMSZ

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.