2020.07.14., kedd , Örs, Stella

Előrejelzések

2020. május 03. vasárnap • 13:19

Felhős, hűvösebb napok jönnek szórványos csapadékkal

A következő héten az ország több területén is előfordulhatnak záporok, elszórtan zivatarok. A nappali felhősödés mellett fokozódó szél várható, és a fagyzugos helyeken éjszakánként akár fagypont alá is hűlhet a levegő hőmérséklete.

05.04. Hétfő

A napsütés hatására a déli órákban gomolyfelhők képződnek, de ezekből csapadék nem valószínű. Ugyanakkor az északkeleti határ közelében tartósan felhős időre van esély, ott némi eső is hullhat. Az északi, északnyugati szelet Szabolcs környékén erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 10 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 18 és 22 fok között valószínű, de a felhős északkeleti részeken csak 15, 17 fok várható.

05.05. Kedd

Hidegfront hatására éjszaka nyugat felől egyre több felhő érkezik, napközben közepesen és erősen felhős időszakok mellett csak kevés napsütés valószínű. Elsősorban a nap első felében többfelé várható - többnyire kisebb - eső, zápor. Délután ugyan nyugat felől csökkenni kezd a csapadékhajlam, azonban főként keleten, északkeleten zivatarok alakulhatnak ki. Az északnyugati, északi szél sokfelé megerősödik, elsősorban a Győr-Békéscsaba vonal szélesebb sávjában viharos lökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 20 fok között alakul.

05.06. Szerda

A Dunától keletre jobbára erősen felhős vagy borult időre várható, és főleg az ország keleti felén, harmadán több helyen is valószínű eső, zápor. A Dunántúlon nyugat felé haladva egyre kevesebb felhőre, egyre több napsütésre számíthatunk. Az északi szél szinte országszerte megerősödik, helyenként viharos lökések is kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 8 fok között alakul, de a Nyugat-Dunántúl kevésbé felhős, szélárnyékos vidékein fagypont alá is hűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között várható.

05.07. Csütörtök

Döntően napos időre számíthatunk kevés fátyol-, illetve gomolyfelhő mellett. Csapadék nem várható. Az északnyugati, északi szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 8 fok között alakul, de a szélvédett, fagyzugos tájakon fagypont alá is hűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 23 fok körül alakul.

05.08. Péntek

A fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütésre, csapadékmentes időre számíthatunk. A nyugatias szél többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 26 fok között alakul.

05.09. Szombat

Gomolyfelhős, napos idő várható, legfeljebb néhol fordulhat elő rövid zápor. A délire forduló szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között valószínű.

agrotrend.hu / OMSZ

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.